IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Митове за ноктите (1 част)

2 юли 2022 18 00

Спрете да вярвате на това!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивият маникюр се забелязва отдалече. Не е нужно да имате перфектни нокти като на дивите от шоубизнеса, но все пак е важно ръцете ви да имат поддържан и атрактивен вид. Все пак си помислете колко неща правите с тях и как лесно провокират фокуса на погледа на другите.

Кожата на ръцете се поддържа лесно – достатъчно е да имате подходящ хидратиращ крем. Ноктите обаче изискват повече процедури, търпение и грижа. За тях можете да прочетете куп неща, но не трябва да вярвате на всичко.

Ето и няколко мита, които да имате предвид:

Мит: Включването на желатин повишава здравината на ноктите

Факт: Всички знаем, че желатинът е вид протеин и че ноктите са съставени от кератин (протеин), но няма научно доказателство, че желатинът действа на здравината им.

Съвет: Добавете различни хранителни вещества в диетата си, включително и разнообразни протеини. Не се надявайте на чудо, а бъдете търпеливи и се грижете за ноктите, както отвътре, така и отвън.

Мит: Махайте от време на време изкуствените нокти/акрила/гел лака, за да дишат ноктите ви

Факт: Ако маникюристката ви наистина е специалист и работи с качествени продукти, няма нужда да се тревожите, че ноктите ви не „дишат“.

Мит: Избягвайте продукти за нокти, които съдържат химикали

Факт: Повечето консумативи за нокти са петролни продукти, така че няма продукт за нокти, който да не съдържа химикали. Няма органичен продукт за нокти, който да остане на ноктите ви в продължение на три седмици.

Как да се предпазите?

Посещавайте салон, в който се поддържа висока хигиена, материалите са качествени и се подменят редовно. Важно е и как се поставят на ноктите.

Мит: Подобренията разрушават естествените нокти

Дами, 2022 е, ние сме в ерата на ноктопластиката. Технологията е супер усъвършенствана, продуктите са лесни за употреба, всичко, от което се нуждаете, е добре образован, професионален маникюрист, който знае как да се погрижи за ноктите ви. Подобренията, които се прилагат правилно, не увреждат естествените нокти.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари