IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети – грижа за кожата на 20 години

30 юли 2022 16 30

Ето 5 продукта, които да ползвате

IStockphoto

IStockphoto

Всяка жена на определена възраст търси нови бюти съвети. Повечето, на прага на 30, осъзнават, че са допуснали грешка. И може би не са използвали най-подходящите продукти. Ето защо, най-правилният подход е да започнете по-специална грижа навреме, за да не се ядосвате после, когато е вече късно.

Дори и да сте минали тийнейджърската възраст, със сигурност имате някои несъвършенства по лицето, което не харесвате. Много често хормоналното акне продължава под друга форма – заради противозачатъчни, нездравословен начин на живот и други. И в този момент идва изпробването на най-различни козметични средства.

Ако все още не сте минали 30, а по-скоро 20-годишна възраст, е време за нови бюти съвети. Нека не се лъжем – нито имате перфектен тен, нито изящно гладка кожа. А хиперпигментацията, пъпките и омазняването, са онова, което често ви притеснява.

За да имате хубава и здрава кожа между 20 и 30, то е необходимо да се потрудите за това. През този период тя е подложена на стрес, запушване на порите, петна и други, но с подходящата грижа това е поправимо.

млада жена,

IStock

Бюти съвети – 5 продукта, които да включите в грижата за кожата на 20:

1. Почистващо средство

Може би досега просто сте измивали лицето си вечер. Или сте ползвали нежен сапун. Но с навършването на 20 е необходимо да включите почистващ продукт. И то задължително!

„За жените на 20 години доброто почистващо средство е от съществено значение“, казва Тийна Медер, дерматолог. Тя предлага да превърнете почистването на лицето в истински ритуал преди заспиване. И изтъква, че почистващият гел или тоник, е най-важният продукт за кожата на жените на 20.

Много жени имат излишен себум още в тази възраст. Той се получава от прекалено замърсената среда, в която живеят. „В резултат на това е от решаващо значение кожата да бъде почистена от грим, мръсотия, мъртви кожни клетки, излишна мазнина и други замърсители“, казва Медер. Тя е категорична, че продуктът трябва да е нежен и ефективен, като същевременно помага за възстановяване на естествената кожна бариера и осигурява успокояващ ефект.

Експертът по грижа за кожата Сузане Кауфман почертава, че видът на почистващото средство зависи от типа кожа. Но идеята е да осъществява „нежното почистване сутрин и вечер“.

крем за

IStock

2. Продукти за по-свежа кожа

Втората стъпка от всяка добра рутинна грижа за кожата е ползването на тоник. Особено през 20-те години, става въпрос за идентифициране на специфичните проблеми с тена на жената. Тя трябва да ѝ даде онова, от което тя се нуждае.

С преминаването от почистващ продукт към овлажнител, както и с експериментирането с химически ексфолианти, серуми и маски, някои жени забелязват подобрение в кожата. И тогава намират правилния продукт – тоник или сходен на него.

„Жените на 20 години трябва да си правят седмични целеви процедури за грижа за кожата, за да я поддържат здрава и блестяща“, съветва Медер.

Специалистът посочва, че на този етап ексфолирането веднъж седмично е препоръчително. То гарантира, че кожата е напълно почистена. От друга страна нанасянето на маска подхранва и придава блясък.

Поставянето например на антиоксидантен серум всяка сутрин, ще даде на кожата на лицето необходимите витамини и минерали, като намали възпалението и предотврати акне. Използването на салицилова киселина също помага при пъпки. От друга страна химически ексфолиант или гликолова киселина два или три пъти седмично, ще премахнат мъртвите клетки. Същото важи и за маска с глина или подхранваща.

„Хидратиращата маска е идеална за тези с нормална или суха кожа... Матиращата или детоксикираща маска става за тези с мазна или склонна към акне кожа, а успокояващата върши чудеса за тези с чувствителна кожа“, посочва Медер.

3. Овлажнител

Заедно с почистващото средство, овлажнителят вероятно е даденост за повечето хора. На 20 години обаче, е важно да доставяте лека хидратация на кожата си. Не мислете, че използването на овлажнител ще влоши кожата, склонна към акне. Той е жизненоважен за всички типове кожа.

Всъщност лишаването на кожата от влага може да доведе до свръхпродукция на себум, за да компенсира. Според Дейвид Колбърт, „ежедневното използване на лек овлажнител е от съществено значение, както и използването на SPF всеки ден“. От друга страна леките масла са идеални за употреба през въпросната възраст. Те хидратират и балансират – точно това, от което се нуждаете в забързаното ежедневие.

козметика Pixabay

Pixabay

4. Околоочен крем

От 20 до 29 тялото на жената се променя. И това си личи и по нейната кожа. „От тийнейджърските години до 20-те тя губи част от подкожната мазнина и производството на колаген намалява“, посочва Колбърт.

Според Сузане Кауфман, за да предотвратите преждевременното стареене на кожата, трябва да нанасяте редовно околоочен крем в периода между 20 и 30. Повечето съдържат съставки, стимулиращи колагена. Тях ги има и в почистващи и овлажняващи продукти. Става дума за витамин С, ретинол и други, предотвратяващи бръчки и фини линии.

Според дерматолога, околоочният крем често се подценява или не се използва правилно.

Очите ни често са първото място, което издава признаци на стрес и умора. Личат си тъмни кръгове и подпухналост под очите. Така че въвеждането на околоочен крем в рутинната грижа на 20 и повече, е правилната превантивна мярка.

5. Слънцезащита

Ако има едно нещо, за което всички дерматолози са съгласни е, че трябва да се ползва слънцезащитна козметика всеки ден. Това не подлежи на обсъждане. На 20 трябва да предпазите кожата си от увреждания, причинени от силното слънце. Но ако те действат против бръчки, фини линии и тъмни петна, още по-добре.

„Превенцията срещу фините лини и пигментацията може да започне чрез използване на SPF всеки ден“, съветва Колбърт. От друга страна Медер е на мнение, че наред с почистващото средство е и слънцезащитата, която понякога се подценява.

За да сте сигурни, че сте добре предпазени, имате нужда от слънцезащитен продукт, действащ както срещу UVA, така и UVB лъчи.

слънцезащита, козметика,

IStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари