IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за лятото – завръщането на тенденция от 60-те

25 юли 2022 10 30

Ето как да си го направите и у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Спокойно можем да кажем, че светът на красотата определено черпи вдъхновение от изминали десетилетия. От цветен френски маникюр до нокти като шахматна дъска, мнозина залагат на дизайни от времето, когато дори не са били родени. И сега е време да се върнем много назад, към ерата на суинга, за да кацнем в 60-те години на миналия век.

На преден план излизат психеделичните нокти.

Благодарение на скорошните мании по сериалите Halston и The Serpent, носталгията по този специфичен дизайн от минали десетилетия се завърна – първо чрез дрехите, а сега и върху ноктите ни. Направена популярна от култови модни марки като Maisie Wilen и Paloma Wool, знаменитостите и инфлуенсърите в социалните мрежи облякоха тенденцията в различни смели и ярки цветове, комбинирани с психеделични форми. Сега мраморният принт се пресъздава, за да украси нашите нокти и честно казано, тенденцията изглежда е тук, за да остане.

По същество дизайнът е вдъхновен от процеса на мрамориране. Не е същото като камъка, който често виждаме като част от домовете на известните личности, но техниката включва добавяне на единични капки лак за нокти към чиста вода, след което поставяне на празен лист хартия или плат върху мастилото, където движението на водата помага да се създаде органичен ефект върху вашия материал, след като е изваден от водата.

За разлика от деликатната природа на другите летни нюанси, тук може да разчитате на богат, контрастен цвят и дефинирани линии. Най-добрата част? Въпреки че изглеждат малко сложни, психеделичните нокти са един от дизайните, който може съвсем спокойно да бъде направен у дома,, стига да имате четири цвята лак, вода със стайна температура, клечка за зъби и лакочистител.

Как да си направите маникюра у дома

Първо, подгответе ноктите си, като ги почистите от всякакви мръсотии и остатъци от предишен лак. След като ноктите са готови за лакиране, нанесете два тънки слоя основен цвят – тук най-добре е неутрален – и оставете да изсъхне напълно. След като ноктите ви изсъхнат, вземете чаша вода със стайна температура и поставете една капка от един цветен лак вътре, след това бързо капнете друг цвят директно в центъра на първата точка и така нататък с останалите цветове.

Тук започва забавлението. С клечка за зъби, направете няколко вихрени линии през лака във водата, за да създадете дизайна, който ще се окаже върху ноктите ви. Не забравяйте, че най-добре изглеждащите завихряния могат да се постигнат само във вода със стайна температура. Ако водата е студена, лакът ще изсъхне твърде бързо, оставяйки не особено впечатляващо мраморно покритие.

След като постигнете завихрянето си, внимателно потопете пръст направо в центъра, докато целият нокът е потопен във водата. Изчакайте няколко минути, докато лакът върху повърхността на водата изсъхне, след което внимателно извадете пръста си и повторете с останалите нокти.

Не се притеснявайте, този маникюр е предназначен да бъде разхвърлян, така че, след като ноктите ви започнат да изсъхват, използвайте лакочистител, за да почистите лака върху кожичките и страните на нокътя. Използвайте памучен тампон, ако имате по останалата кожа. След като всеки нокът изсъхне, нанесете топ лак и готово – психеделичните мраморни нокти са готови.

Ако този процес ви се струва твърде труден, няма нищо срамно да потърсите помощ от професионалист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари