IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за есента: Как косата да изглежда по-плътна

1 октомври 2022 13 30

Новият трик работи за всички типове

Снимка: Garon Piceli, Pexels

Снимка: Garon Piceli, Pexels

Гъстата, незаплитаща се и лесно оформяща се коса е мечта на голяма част от момичетата по света. Лесното разресване след душ е мисия невъзможна за всеки от нас, който има тънки и изтощени кичури. За щастие, фризьорите вече имат нов трик, с който да ни помогнат в създаването на по-плътна коса, независимо от естествения ѝ вид.

И така, каква е тази изтънчена прическа, идеална за тези, които нямат късмета да се родят с гъсти пластове? Става въпрос за U-образната подстрижка, която стана много популярна за клиентите с по-тънки кичури. Идеята се корени в това, че страничните части на косата са много по-тънки, така че U-образната форма незабавно ще премахне този ужасен вид, като същевременно ви осигури хубава и плътна коса. Прическата също така създава много обем и върху нея къдриците се задържат за по-дълго време.

@nothangtw Documenting this just in case I need it again in the future ??‍♀️ #360haircut #wispybangs #hair #hairstyles #hairtips ♬ Love Nwantiti(Remix) - 4dm ?❕

Разбира се, тенденцията се роди в TikTok, като потребители вече се надпреварват да показват своите U-образни прически. Една дама дори е добавила тънък бретон и кичури, които рамкират лицето ѝ. Клипът е гледан над 3,5 милиона пъти, като хиляди хора хвалят стила в коментарите.

„Направих си тази прическа миналата седмица и увереността ми се изстреля в космоса, така че много ви благодаря, че я предложихте“, пише един фен, а друг добавя „Ще помоля фризьора си за тази прическа следващата седмица“.

@virginia_ongkili

Lagi haircut keminatan kamoo? The official name for this haircut is Oval U-Shaped Layer. Always the perfect combination with Curtain Bangs haircut? thx for having me

♬ LALISA - 리사 (LISA)

Според Виргиния Онкили, която също публикува видео на своята промяна, прическата се казва „Овални U-образни слоеве“. Допълва, че подстрижката върви перфектно с бретон тип завеса.

За да постигнете външния вид, трябва да разделите косата по средата, започвайки от челото и стигайки до тила. След това издърпайте всяка част напред от двете страни на главата. Прическата трябва да бъде вертикално подстригана, за да се отстранят фините краища.

@itsmarinaann curly haircut deets! #curlyhairgoal #goingnaturallycurly #curlyhairtransformation #naturalcurlyhairtutorial #naturalhairinspo #curlyhairinspo ♬ I Can't Help But Feel - Chorus - Surfaces

Хубавата новина е, че стилът се съчетава добре с къс или дълъг бретон, както и е подходящ за всички дължини на косата. Една потребителка дори показва, че U-образната прическа върви чудесно и с къдрици, създавайки равномерен обем и лесна за оформяне коса. Освен това, стилът е лесен за поддържане, като се нуждае само от леко подстригване на всеки шест до осем седмици, за да се премахнат цъфтящите краища и да се поддържа равномерен растеж на косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари