IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бухнала коса – нова тенденция в TikTok

17 септември 2022 15 00

Много знаменитости я ползваха за своите прически

IStockphoto

IStockphoto

Може да се каже, че някои позабравени тенденции за оформяне на коса от 90-те, се завръщат. След черните метални диадеми и щипки, прибиращи цялата коса, както и връзването на бандана, идва време на придаването на малко обем. Именно за него много потребители на TikTok ни дават идеи.

Ако се върнете назад в ранните години от кариерата на Синди Крауфорд, ще се сетите за нейната леко бухнала и завита в краищата коса. Същата имаше и Денис Ричардс, играейки в някои филми.

„Тенденцията за така наречените бухнали или пухкави коси, която се разпространява, е намигване към популярните прически от 90-те години“. Това обяснява фризьорът Анхел Кардона и добавя, че става дума за свободно оформена прическа, без излишно стилизиране, на каквато залагат много звезди. Например Джей Ло, както и сестрите Дженър/Кардашян.

Бухналият ефект се получава от ролки велкро, маши или поставянето на лек спрей за обем. Като за целта трябва да отделите между 30 минути и един час за прическата.

„Представете си Фара Фосет през 70-те или Филисия Рашад, Синди Крауфорд и Роузи Перес през 90-те. Или по-модерен пример, Джей Ло, Доджа Кет и Кейт Мидълтън, които са носили тези визии“, казва Блейк Еванс пред TZR. Според него за постигането на въпросната прическа трябва да бъдат изпълнени няколко стъпки.

Бухнала, пухкава или издухана коса – ето как

Повечето потребители в TikTok говорят за пухкав или бухнал ефект, но през 90-те този ефект се нарича издухване. Косата се избутва отзад напред с помощта на ръце/четка или сешоар. Така се стилизира по-свободно. Разбира се, с времето се добавят ролки и някои уреди за къдрици.

Или ако искате да имате гривата на Джей Ло, трябва да направите така, че да постигнете обем с минимални стилизиращи средства.

Тенденцията може да се изпробва на всеки тип коса. Все пак, ако тя е увредена, крайният резултат няма да ви хареса, защото за предпочитане е да използвате възможно най-малко топлина при оформянето. Също така, тези с по-фина коса или къдрава, може да сложат предварително малко лак, за да запазят формата за по-дълго.

Ако искате да ползвате ролки, може да поставите малко пяна за коса в корените и после да навиете. Така ще създадете повече обем. След като получите къдриците, се наведете и избутайте с пръсти косата надолу, за да ги разхлабите. Срешете внимателно и после обърнете отново назад.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари