IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трик с щипка за коса – нова мода в TikTok

13 юни 2022 14 30

За една по-небрежна прическа

IStockphoto

IStockphoto

Как да приберете вашата коса с щипка така, че да имате хубава прическа? Много потребителки на TikTok дават нагледен отговор на питането – със своите видеа. Ползвайки един от любимите ни аксесоари от 90-те – щипка, те споделят своя трик с потребителите на платформата.

Ако се подстригвате на етажи – което е друг тренд в момента, то няма как да нямате падащи кичури. Не всички може да ги захванете с щипка. Затова разчитайте на обикновен ластик (за предпочитане тъмен), с който да се вържете. Едва след това поставете аксесоара, като оставите част от кичурите да висят свободно.

Хейли Бийбър, Джиджи и Бела Хадид ни вдъхновяват, хващайки косата си с черните щипки, които носехме преди близо 10 и повече години. Понякога те оставят част от косата да стърчи. Но ако вие не желаете това, може да изпробвате съвета на много жени – да вържете предварително с ластик, както правят мнозина в TikTok.

Трик с щипка за коса – за по-небрежна прическа

@beautybycatt Stays all day ❤️ Ig: beautybycatt #clawclip #hairstyle #hairtutorial ♬ blood sweat and tears by BTS - Tik Toker

След като сте вързали косата с ластик, с едната ръка хващате основата на опашката, а с другата взимате нейния край и го завивате от дясно наляво. Получава се двоен сноп коса, който вече може да защипете.

Ако желаете, може да оставите два кичура от най-късия пласт (или пък целия) в предната част на главата, за да стърчат. Или пък да ги сплетете на малки плитки. Другото си оформяте с аксесоара по въпросния начин.

В зависимост от дебелината на вашата коса, може да ползвате щипка в различни цветове и размери. Тези в стил Y2K са най-актуални в момента.

Ако пък сте с по-дълга коса, има и друг вариант за увиването и поставянето на щипката:

@mariaaiellohair #clawclip #clawcliphairstyles #clawcliphack #clawclipforthickhair #hairhack #thickhair #hairstyle #fyp #foryou ♬ About Damn Time - Lizzo

Ето и още един вариант с щипка за коса, който е по-нестандартен:

@officialsavannahrae My life is complete #fyp #clawclip #hair #hairtok ♬ jealousy, jealousy - Olivia Rodrigo
Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари