IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Празници и купони: Как да излекуваме кожата от махмурлука?

1 януари 2023 09 00

Освен тялото, кожата също има нужда от хидратация след парти

Снимка: Nicole Michalou, Pexels

Снимка: Nicole Michalou, Pexels

Празничните партита са забавление и игри, докато не трябва да се събудите на следващата сутрин с раздразнително главоболие от твърде многото чаши червено вино. И въпреки че може да е трудно физически да се измъкнете от леглото на следващата сутрин, знайте, че кожата ви също страда.

Алкохолът може да причини задържане на вода в лицето ви. След бурна нощ, на следващата сутрин може да забележите подутост и подпухналост, особено под очите. Алкохолът също така причинява дехидратация. Така кожата започва да изглежда уморена, без блясък и фините линии и бръчките стават по-изразени. Освен това, напитките могат да влошат вече съществуващи кожни състояния, като розацея.

Тъй като декември по същество е един дълъг празник, който завършва с новогодишната нощ, е добре да знаете не само как да възстановявате тялото си след коледните фирмени партита, но и как да се погрижите за кожата на следващата сутрин. Даваме ви няколко съвета как да съживите уморената, суха и изпитваща махмурлук кожа.

Как да излекуваме кожата от махмурлука?

Сутрешна рутина

Дерматолозите подчертават важността от хидратиране на кожата и тялото след вечер на веселие. Важно е да пиете много вода, за да възстановите хидратацията преди и след партито. Продуктите с хидратиращи съставки като хиалуронова киселина също могат да се борят със сухата или дехидратирана кожа след консумацията на алкохол.

Изберете продукт, който увеличава влагата и блясъка на кожата, като най-добрите съставки за това са пептиди, витамини С и Е, хиалуронова киселина. Така ще помогнете за подобряване на външния вид на фините линии и бръчките и ще намалите изразителността им.

масло за

Снимка: iStock

В допълнение към фокусирането върху овлажняването, можете също да използвате ролер за лице, който преди това сте поставили в хладилника или фризера. Направете си масаж, за да премахнете подпухналостта. Може да заложите на ролер с кристал от розов кварц, който да използвате за успокояване и регенериране на кожата, като в същото време се погрижите за подпухналостта. И ако наистина искате да направите всичко, за да добиете по-свеж вид, отидете на лицеви процедури при специалист на сутринта след партито.

Какво да избягвате при махмурлук на кожата?

След бурна нощ в бара винаги се отнасяме нежно към тялото и му предоставяме максимално удобство и релаксация. Същото трябва да направите и с кожата. Пропуснете киселините и ретинола за няколко дни, тъй като лицето ви се намира в чувствително състояние. Вместо това използвайте нежна естествена грижа за кожата, която е активна, но не предизвиква чувствителност към липидната ви бариера.

Хубаво е да пропуснете грубите сапуни и ексфолианти. Най-добре е да се придържате към нежни почистващи препарати, които няма да оставят кожата да се чувства оголена и опъната.

лице, почистване,

Снимка: iStock

Ако сте планували да си правите инжекционни процедури, може би е добре да пренасрочите часа си. Алкохолът може да увеличи риска от образуване на синини, така че обикновено е най-добре да се избягват инжекционни намеси като ботокс или филъри.

Чао, пухкави бузки – с 4 упражнения за лице

Крем за лице с етерични масла – как да си го направите у дома?

Как да предотвратите махмурлук на кожата?

Фактите са си факти – единственият начин наистина да избегнете махмурлука е да не пиете алкохол. Ако това не е в опциите ви, приемът на достатъчно вода е най-добрият вариант за предотвратяване на тежките ефекти от спиртните напитки както върху тялото, така и върху кожата. Останете хидратирани колкото се може повече по време на партито, като преди това може да подсилите кожата си с хидратиращи серуми, които повишават влагата и плътността ѝ.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари