IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледна красота – грим и прическа, вдъхновени от звездите

2 декември 2022 12 30

Подгответе се да блестите като дами на червения килим

Снимки: БГНЕС/Getty

Снимки: БГНЕС/Getty

Вярвате или не, декември е тук и това означава само едно – време е да помислим за празничните тоалети, грим и прически. Ако вече сте решили къде ще бъдете на тази Нова година, ви остава само най-важното, но и най-трудното, а именно съставянето на уникален и красив външен вид.

Колкото и празници да сме прекарали с приятели, всеки път се чудим какво да облечем, каква прическа да си направим и какъв грим ще е подходящ за цялостната картинка. Търсим вдъхновение навсякъде около нас и благодарение на социалните мрежи, вече все по-лесно се сдобиваме с него. Независимо дали говорим за уроци в YouTube, снимки в Instagram или няколко предложения, събрани на едно в TikTok, нямаме извинение да повтаряме визии от предишни години.

За да направим подготовката ви за празниците още по-лесна и приятна, събрахме на едно място няколко известни дами, които могат да предложат прекрасно вдъхновение за външен вид. Тук ще видите страхотни опции за прическа и грим, които си струва да опитате ако не на коледното парти в офиса, то поне на Нова година с приятели.

Коледна красота – грим и прическа, вдъхновени от звездите

1. Аксесоари по косата като Шерил Лий Ралф

Ралф признава пред списание People, че тази украсена със скъпоценни камъни прическа я е изтласкала от зоната ѝ на комфорт, но също така ѝ е донесла редица комплименти и награда „Еми“. Фризьорката Мойра Фрейзър казва, че този външен вид изисква малко търпение и креативност.

Шерил Лий

Снимка: Getty Images

„Пригладете косата си назад в желаната конска опашка чрез използването на спрей за гладко и блестящо покритие. След това добавете екстеншъни за дължина и обем. Направете плитка и я завържете в края с ластик в същия цвят като косата ви“, съветва Фрейзър. След това идва ред на забавната част, когато използвате самозалепващи се кристали, които може просто да поставите, където пожелаете. Приложете няколко или много, за да персонализирате стила си. За да ги премахнете, просто напръскайте косата с малко вода.

2. Обемни вълни като Маришка Харгитай

За фризьорката Сами Найт този празничен сезон е свързан с избора на визия, която е подходяща както за офиса, така и за партито след работа. Тези лесни вълни, създадени от нея за Маришка Харгитай, са идеален пример за блясък и елегантност, но с усещане за отпуснатост, което няма да ви накара да се изнервите пред огледалото.

Маришка Харгитай

Снимка: БГНЕС

За да получите тази прическа, Найт съветва да използвате мус върху влажна коса, като се уверите, че краищата ви също са поели от продукта. След това се изсушете със сешоар, като в същото време се решете с голяма кръгла четка. След като е напълно суха, увийте голям кичур, около 5 см, около маша. Преди да приложите каквато и да е топлина върху косата, използвайте продукти за топлинна защита, за да предотвратите увреждане. След като изстине, използвайте четка, за да създадете малко обем в темето, след което срешете косата. Нанесете обилно количество лак, за да фиксирате прическата.

3. Красива панделка като Джулиан Мур

Когато става дума за празнична прическа, има едно уравнение, което никога не греши – максимален блясък + зимен аксесоар.

Джулиан Мур

Снимка: Getty Images

Едно безпроблемно допълнение към вдигнатите коси е класическата кадифена панделка, с която и Джулиан Мур реши да украси ниската си опашка. Според фризьори, това е страхотно допълнение към всяка вдигната коса, защото създава стил и елегантност на иначе обикновена прическа. Може да използвате шнола във формата на панделка, която да поставите точно върху вашия ластик, като оставите няколко кичура да рамкират лицето ви.

4. Червено червило като Амал Клуни

Гуруто на красотата Шарлот Тилбъри, която е работила по грима на Амал Клуни, нарича червеното матово червило „перфектният устойчив на целувки нюанс за празниците“. За да получите подобен външен вид, тя казва да използвате молив за устни. Нанесете го точно извън естествената линия на устните, за да преоформите и преоразмерите, създавайки илюзията за по-пълни и по-широки устни.

Амал Клуни

Снимка: БГНЕС

Когато стане въпрос за червилото, нанесете го направо от тубичката за по-дълготраен цвят. Продуктите с ъглови върхове имитират четка за устни, която ви позволява прецизно нанасяне всеки път.

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Готова за зимата: Хали Бери с нова прическа

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите

5. Нежно котешко око като Камила Мендес

Ако искате нотка на драма в грима си, крилата очна линия е правилният начин да я постигнете. За да създадете фината версия на Мендес, опитайте следното – първо подгответе околоочния си контур с коректор. След това нанесете кремообразни кафяви сенки за очи върху клепачите си, използвайки пръстите си. След това е време за очна линия с черен молив в основата на клепачите, след което я издърпайте до желаната от вас дължина на котешко око.

Камила мендес

Снимка: Getty Images

Важно е да използвате една и съща очна линия, за да очертаете леко както горната, така и долната. За да добавите блясък и измерение, нанесете блестящи кафяви сенки върху клепачите. Няколко слоя спирала завършват външния вид.

6. Бронзов френски маникюр като Теса Томпсън

Маникюристката Сабрина Гейл казва, че този прост, но поразителен дизайн допълва всички празнични ансамбли, благодарение на финия си заслепяващ блясък.

Теса Томпсън

Снимка: Getty Images

Подготовката тук е ключова за перфектния завършек. Инвестирайте в първокласни инструменти, за да получите безупречни пръсти без излишни кожички. След това се фокусирайте върху формата, създавайки мек овален нокът в стил от 70-те. Изберете естествен основен цвят, който имитира нокътното легло. След това е време за топъл бронз металик и четки за фини линии, с които да усъвършенствате маникюра. Завършете с лъскав топ лак и не забравяйте да поставите на всеки връх, за да имате по-дълготрайна визия.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари