IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически от 90-те – как да използвате велкро ролки

13 декември 2022 10 50

Без да накъсвате или наранявате косата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Най-вероятно всяка една дама някога е бъркала в шкафчето на майка си, за да потърси нещо за накъдряне и е попадала на велкро ролки. Без дори да подозира какво е това, започва да увива кичур около тях, като резултатът почти винаги е един и същ – накъсване и дори падане на голяма част от косата при опит за сваляне.

Въпреки това, велкро ролките така и не останаха в миналото, като през последните години се завърнаха с пълна сила, благодарение на носталгията по изминали тенденции за красота. Всъщност те са доста лесен и бърз начин за постигане на обемни и подвижни къдрици, които приличат доста на тези от снимките на мама и баба от 90-те години. Разбира се, резултатът е безупречен, само ако се следва правилната техника.

„Ролките издържат изпитанието на времето като един от най-ефективните, лесни и безпогрешни начини за създаване на прекрасен обем и блясък на косата ви“, казва фризьорката Рена Калхун пред InStyle.

@elissakincade I’m giving myself all the likes and praise because I finally did it! MY MOST INTENSIVE DEEP DIVE YET WOOHOO! #hair #hairtok ♬ Say So (Instrumental Version) [Originally Performed by Doja Cat] - Elliot Van Coup

Въпреки първоначалния ни опит с велкро ролките, се оказва, че те всъщност са нежни към косата, особено ако е била химически третирана или обработена. Също така са подходящи за всички типове коса. Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е да използвате правилния размер за вашата текстура и желан стил. По-големите ролки създават по-малко огъване и колкото по-малък е размерът, толкова повече текстура ще можете да създадете.

Прически от 90-те – как да използвате велкро ролки

1. Не подценявайте подготовката

Докато използването на ролките с правилен размер е важно, същото важи и за използването на правилните продукти за грижа за косата. За да получите най-добрите и най-дълготрайните резултати, Калхун препоръчва да използвате шампоан и балсам за обем върху краищата на косата.

След като косата е подсушена с кърпа, е време да я третирате с лек спрей за фиксиране. Съсредоточете го първо в корена за повече обем, а след това продължете с лек мист от средата на кичура до краищата за задържане на текстурата.

2. Имайте предвид косата си

Ролките ще бъдат навити различно в зависимост от текстурата и дължината на косата ви. На изправената коса може да ѝ липсва „памет“ и задържане, така че хората с този тип трябва да я изсушат, като използват грунд за обем, след което да приложат горещи ролки. За къдравата или вълнообразната коса може да се наложи първо да се изсуши със сешоар, за да се изглади текстурата. И ако косата ви е дълга, ще ви трябват по-големи ролки, като е добре да я разделите на няколко по-малки части.

3. Ролките в правилната посока

Правилното насочване на ролките е много важно за създаването на външен вид с голям обем. Трябва да вземете част от косата, която е приблизително със същия размер или малко по-малка от размера на вашата ролка.

@juliaaventurin like for more hair content ☺️ you can use code JULIA for $ off @luxyhair #luxyhair #velcrorollers #velcrohairrollers #velcrorollerstutorial #hairtutorial #hairtok #blowoututorial #blowouthairstyle #90saesthetic ♬ Passionfruit (Originally Performed by Drake) [Instrumental Version] - Hit The Button Karaoke

Когато увиете всяка част от косата в ролката, Калхун казва, че е важно да издърпате частта напред, колкото можете повече, след което да върнете ролката назад към корена. По този начин ще създадете още повече обем.

Мокър ефект – промяната в косата, която ви трябва за празниците

Готова за зимата: Хали Бери с нова прическа

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

4. Не сушете косата

Красотата на велкро ролките е, че те могат да бъдат средство за накъдряне без да използвате горещи инструменти или кръгла четка. Въпреки че може да създадете обем на косата с помощта на сешоар, докато имате ролки, можете също така да оставите кичурите си сами да изсъхнат. Изборът зависи изцяло от вас.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари