IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мокър ефект – промяната в косата, която ви трябва за празниците

11 декември 2022 15 00

Ето как да оформите гривата си като Зендая

IStockphoto

IStockphoto

Разглеждайки профилите на любими наши звезди, ще видим, че много често използват мокър ефект в косите, за да излязат на червения килим или да се включат със снимка или на живо в социалните мрежи. Въпросната тенденция доминираше първо по модните подиуми, след което много известни личности я заимстваха за своите визии за специални случаи. Ето че и ние можем да направим същото, подготвяйки се за предстоящите празници.

Марго Роби, Селена Гомес, Зендая, Джей Ло, Бела и Джиджи Хадид, Хейли Бийбър... Всички тях сме виждали с коса, която сякаш не е била добре изсушена след душ. При някои тя е добре зализана с гребен назад, докато при други е по-рошава и пада свободно на различни страни.

Мокър ефект – какво представлява и става ли за всеки?

„Той основно пресъздава начина, по който изглежда косата ви, когато е мокра, но с продукт“, обяснява Пол Кучинело, фризьор на много знаменитости. Той посочва, че причината ефектът да е толкова популярен, е че се постига лесно у дома без чужда помощ.

„... Създава външен вид без усилие, който, съчетан с всяко облекло, замества стандартния външен вид с издухване на косата“, добавя той.

Макар че може да мислите, че този мокър ефект се постига на всяка коса, Кучинело отбелязва, че той става най-добре на вълнообразна коса с всякаква дължина. И изглежда страхотно на права и къса коса.

Как да си направите празнична прическа във въпросния стил?

Има два начина, по които косата ви да изглежда като мокра и същевременно да пасва на празничния ви тоалет. Ако имате фина до средна текстура и дебелина, започнете, докато още не е изсъхнала след измиване. Нанесете серум, който намалява чупливостта, като разпределите равномерно от корените към краищата.

Маникюр с мокър ефект – как да си го направите?

След това нанесете спрей със средна до твърда фиксация или спрей гел за оформяне на вълни, после оставете косата да си изсъхне естествено.

Ако косата е със средна до груба текстура и искате мокър ефект, започнете на добре изсъхнала. Особено ако е много гъста. „За да може да абсорбира по-концентриран продукт, без той да се смесва с вода“, казва Кучинело. За целта трябва първо поставяне на овлажняващ балсам без измиване, който се предлага под формата на спрей. След което се слага малко лак или друг продукт с мокър ефект.

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Прически 2022 – къдрава вълча подстрижка

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

Какво да избягвате за вашата мокра прическа?

Идеята е да уплътните косата си, а не да я разрошите и „сковете“ с много лак отгоре. Затова избягвайте да прокарвате пръсти през нея. Що се отнася до продукта с мокър ефект, който ще използвате, не го пестете. За да изглежда като мокра вашата грива, трябва да го поставите по протежението на цялата коса и да го разнесете хубаво.

Ето едно видео от Крис Апълтън – фризьор на Джей Ло и още куп звезди. В него той показва как да си направите прическа с мокър ефект стъпка по стъпка:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари