IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни прически с път – идеални за няколко различни повода

17 декември 2022 18 00

С тях може да отидете на вечеря или пък на коледното парти

IStockphoto

IStockphoto

Прическите с път спадат към тенденцията за по-небрежна коса без голямо стилизиране. Те се правят много лесно у дома – без кой знае какви аксесоари, много лак или други продукти.

През лятото на отиващата си 2022 г. много жени заложиха на плитки, антенки и други прически, при които разделяха косата си на път по средата. Обикновено той бе прав, но се прокрадва и един от стиловете на 90-те – на квадрати или триъгълен.

Според много стилисти, в края на декември не бива да прекарваме часове пред огледалото заради оформяне на косата, вместо да празнуваме. Ето защо все повече инфлуенсъри споделят своите трикове за лесни прически в социалните мрежи.

Ако обикновено носите косата си на път през средата на главата, то със сигурност може да изпробвате няколко идеи. Те ще са ви от полза, ако отивате на среща, вечеря или пък се готвите за коледно парти.

гребен, четка,

Pexels

Кои лесни прически с път да изпробвате?

Онова, което ви е необходимо, са гребен/четка за коса, обикновени гумени ластичета, щипка или здрава шнолка, с която разполагате. Ако пък имате малко лак за коса, може да пръснете малко, но не бива да прекалявате.

1. Кокетна опашка

Ариана Гранде е една от изпълнителките, която връзва косата си на опашка, превърнала се в нейната запазена марка. Тя разделя буйната си грива на път – по средата или не съвсем, за да постигне едно ретро излъчване, което може да копирате за празниците.

Разбира се, освен пътя, за да имате опашка като нейната, трябва да добавите малко обем и да извиете края с четка и сешоар. След което да напръскате с лак.

2. Път по средата и плитка

Разделете косата си с гребен така, че да стане на две равни части. Пригладете малко с гел или лак за коса. След което сплетете всяка една от тях в избран от вас стил.

Може да стегнете плитките или да ги разхлабите леко за по-небрежно излъчване.

3. Повдигнат разпилян кок

Дългият бретон, разделен с път по средата и издухан настрани с четка, е на мода тази зима. Освен със спусната коса, можете да отидете на парти с прибрана със щипка, като направите по-висок кок. За целта трябва да имате по-дълга грива.

Оставете бретона да пада свободно, оформяйки нещо като перде – от двете страни на лицето. А останалата част от косата навийте хубаво, завъртете и защипете с шнола/щипка. Горната част трябва да остане по-свободна, за да я издърпате леко и да оформите нещо като гнездо над главата.

Зимни прически – кои цветове са актуални?

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

Прически за есента и зимата: Дженифър Гарнър със свежо предложение

4. Кок с антенки

Джиджи и Бела Хадид, както иХейли Бийбър, са най-големите почитателки на тенденцията от 90-те, при която косата се прибира в стегнат кок, при който се оставят стърчащи кичури отстрани. Отпред те изглеждат като антенки от двете страни.

Разбира се, тук пътят е по средата, като е хубаво ако имате дълъг бретон, леко да го оформите с лак.

Празнични прически – пет лесни стила за Коледа и Нова година

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите

Прически 2022 – къдрава вълча подстрижка

Косата може да се защипе с шнола или пък да се върже със стегнат ластик. Някои слагат лак и на стърчащите кичури отстрани, но ние ви съветваме да не прекалявате.

За още тенденции в прическите и света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари