IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за тялото – правилната рутина за следване

9 септември 2023 13 30

Да, дори и през зимата, когато кожата е защитена от множество дрехи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако обръщате внимание на кожата си под брадичката само през лятото, тя ви моли за малко повече любов точно сега. Независимо дали тялото е облечено в бански или ски костюм, то заслужава рутинна грижа, която да е също толкова изчерпателна и ефективна, колкото тази за лицето ви – само че не е толкова сложна.

Въпреки че тялото ви може да не е изложено на толкова много слънце и замърсяване, колкото лицето ви, отпускането на кожата, обезцветяването и сухотата съществуват и под врата. И лично ние смятаме, че останалата част от тялото трябва да блести също толкова силно, колкото лицето, така че е време да се заемете за работа. Предстоят ви четири стъпки, които не трябва да се пропускат.

Правилната рутинна грижа за тялото

Стъпка №1: Основите

Основните принципи на една добра рутинна грижа за тялото са три – почистване, овлажняване и слънцезащита.

Почистване: Единственото твърдо правило тук е да се избягват сапуни за тяло със сулфати. Те могат да премахнат естествените мазнини на кожата ви и да компрометират нейната защитна кожна бариера. Така че е добре да направите услуга на тялото си и да го измиете с продукти, които не съдържат сулфати.

Овлажняване: Всеки, без изключение, трябва да използва овлажнител за тяло. За да хидратирате ефективно кожата си и да заключите влагата, потърсете формула, която съдържа хиалуронова киселина, глицерин и/или серамиди. Можете да ги намерите във всеки един продукт – от леки гел кремове до плътни масла за тяло. Вземете този, който харесвате, и го нанесете веднага след като излезете от банята, когато кожата ви е все още влажна. Ако усетите сухота през деня, също може да се намажете.

лосион за

Снимка: iStock

Докато сме на темата за хидратация, нека за секунда поговорим и за маслото за тяло. Този модерен фаворит допълва овлажнителя, но не го замества. Масажирайте го във влажна кожа и след това нанесете обикновения си лосион или смесете двата за допълнително оросяване.

Защита: Без съмнение трябва да нанасяте слънцезащитен крем с минимум 30 фактор върху всяка част на тялото, която се вижда. Излагането на ултравиолетови лъчи е водещата причина за преждевременно стареене, да не говорим за рак на кожата. Потърсете лека формула на лосион с бързо абсорбираща се текстура. Независимо дали навън е зима или лято, слънцезащитният продукт трябва да присъства в рутината ви.

Стъпка №2: Допълнения

Всичко, което току-що прочетохте, ще поддържа кожата ви здрава и щастлива. Но серумите и леченията с мощни и високоефективни съставки, като ниацинамид и ретинол, вършат тежката работа, когато става въпрос за неща като изсветляване на тена на кожата или борба с акнето.

Стъпка №3: Ексфолиране

Използването на химически ексфолиант няколко пъти седмично може сериозно да подобри визията на кожата. Съставки като гликолова и салицилова киселина разтварят потъмняващите мъртви кожни клетки, изглаждат грубата или неравна текстура и отпушват порите.

ексфолиране, скраб

Снимка: iStock

Може би забелязахте, че не споменаваме нищо за скрабовете за тяло. Това е така, защото експертите не са им големи фенове. Според тях, тези продукти могат да причинят възпаление и микроразкъсвания на кожата. Но ако все пак решите да ги използвате, изберете формула, която е направена от неабразивни мъниста от жожоба или бамбукова пудра. Използвайте скраба максимум веднъж седмично.

Колаген – как да си го набавите за по-здрава кожа?

Масло за тяло – решението за суха кожа

Кето диета – добра или лоша за кожата?

Стъпка №4: Инструменти и лечение

Тази стъпка е за бонус точки и допълнителна красота. Използването на гуа ша е една от най-новите тенденции в грижата за себе си. Инструментът със странна форма е полезен не само за лицето, но и за цялото тяло. Преди да го приложите върху кожата си, е добре да нанесете малко крем или масло, за да е по-лесно плъзгането му. Задръжте малко повече върху акупунктурните точки като основата на врата, по бедрата и раменете.

За още съвети за грижата за кожата и други тенденции от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари