IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гланц за обемни устни – безопасен ли е за кожата?

26 февруари 2023 10 30

Някои от съставките му могат да причинят дразнене

IStockphoto

IStockphoto

Гланц за обем е едно от козметичните средства, с които може да постигнете по-плътни и сочни устни. При това без да си добавяте филъри или да ползвате специални уреди. С годините на пазара се появяват най-различни, за да задоволят манията на някои жени да изглеждат по-добре.

Ако се върнем назад във времето, ще открием един клип на Кайли Дженър, който накара хиляди жени да пробват опасна тенденция. През 2015-а риалити звездата показа как си пъха устните в по-тесни цилиндрични предмети. Резултатът бе страхотен, благодарение на подобряване на притока на кръв в тази нежна и деликатна кожа от лицето. Последваха безброй опити, като у нас някои дори търсеха малки бурканчета от бебешки пюрета, за да се сдобият с перфектните плътни устни. Накрая много от тях имаха малки рани и ожулвания поради непредпазливост.

За щастие в наши дни има много по-добри начини, с които да си „напомпаме джуките“, както казват в социалните мрежи. И не е нужно да инвестирате кой знае колко средства, за да си купите качествен гланц за устни. Той придава по-голяма плътност, омекотява и същевременно подхранва. Ала безопасен ли е един такъв продукт за кожата?

Гланц за по-плътни устни – какво представлява?

гланц за

IStock

Както се подразбира, с негова помощ устните ви изглеждат по-сочни и плътни. Но може би ще се учудите да разберете, че всеки гланц с тази цел дразни кожата на устните. По данни на WebMD, съставките в него като канела и лют червен пипер, не е задължително да успокояват кожата. Всъщност те и някои други правят обратното. На свой ред кръвта се изтласква към повърхността на устните, придавайки възпален и зачервен вид.

Освен гланц за по-плътни устни, из магазините ще откриете от балсами до маски, които обещават да осигурят същия сочен резултат. И тъй като в повечето има дразнещи устните съставки, жените усещат парене, независимо какво изберат. Накрая се получава така, че повечето са готови да имат устни все едно пълни с филъри за два до три часа (толкова трае ефектът на гланца), въпреки че усещат парене.

Вреден ли е този вид гланц за устни?

устни, гланц,

IStock

Ако някога сте нанасяли плътен продукт върху устните си, първото нещо, което вероятно ви е хрумнало, е че това не е най-доброто решение. Все пак паренето, което причинява, не е безобидно, особено за някои с по-чувствителна кожа. Според д-р Рейчъл Скот, този продукт не е толкова лош, колкото смятаме.

„Тази реакция се случва и когато ядете пикантни храни или други леко дразнещи хранителни продукти. И като цяло тя е безопасна“, обяснява специалистът пред She Finds.

Въпреки че не е непременно вреден за използване, по-плътния блясък за устни води до определена реакция на устните. Така че е по-добре да не прекалявате с него и да не го използвате всеки ден. „Опасността идва от прекомерната употреба на гланц за плътни устни“, предупреждава Скот.

Прекомерно дразнене и напукване на устните са най-честите странични реакции от редовното нанасяне на гланц, с който да имате сочни устни. Затова продуктът трябва да се използва умерено, а не ежедневно, както правят много жени.

напукани устни

IStock

Фитнес устни – тенденцията, която си заслужава да опитате

Грим за 2023 – хромираните устни превземат сцената

Балсам за устни – нуждаете ли се от него?

Алергия към съставките – основен дразнител в гланцовете за по-плътни устни

Трябва незабавно да спрете да използвате всеки козметичен продукт, ако сте алергични към него. Леки дразнители като канела, ментол, лют червен пипер и дори пчелно млечице могат да бъдат намерени в гланцовете, които карат устните да изглеждат по-обемни. Но тъй като устните изтръпват и се подуват често, е трудно да разберете дали това е вид реакция към съставките.

Информация на DermNet показва, че очевидните признаци на алергична реакция към продукти за устни включват болезненост и зачервяване – както по устните, така и по други части на лицето и дори шията. Те могат да бъдат придружени с обриви, пъпки и подуване.

Освен да спрете да използвате въпросния гланц за устни при дискомфорт, можете да направите тест с пластир. За целта нанесете малко върху ухото или част от устните. Ако не се появи реакция в рамките на няколко часа, можете да го нанасяте спокойно.

жена, плътни

IStock

За да предотвратите неприятна реакция, четете внимателно етикета на гланца, преди да го купите. И залагайте на по-натурални съставки, които няма да дразнят кожата.

За още тенденции и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари