IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр за пролетта – нарисувайте небе върху ноктите си

4 май 2024 16 30

Интересно, нетрадиционно и свежо

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Помните ли моментите, когато бяхме малки и лежахме на тревата, гледайки към небето и опитвайки се да оприличим облаците на животни или предмети? Чувството беше успокояващо и освобождаващо, а въображението ни работеше на пълни обороти.

Времето обаче си минава и подобни моменти вече са рядкост, като ежедневието ни е завихрило в своето русло, създавайки ни една рутина, която в даден момент ни доскучава. Иска ни се да избягаме към някоя зелена поляна, да разпънем одеялото и да легнем, вперили поглед в необятното небе. Облаците отново ни чакат да ги оприличим на нещо, карайки ни да отворим въображението ни за нови възможности.

И докато моментите от детството вече са отминали, красивото небе все още си е на мястото, осигурявайки ни вдъхновение за картини по ноктите. Новият маникюр, за който ще ви разкажем, е базиран именно на необятната синя шир, която много лесно може да се пренесе по ноктите ни.

Небесният маникюр е един от задължителните за тази пролет, като експерти споделят, че ще бъде виждан навсякъде. Причината е, че той е свеж, нетрадиционен и красив – комбинация, от която трудно можем да се откажем.

Другата хубава новина е, че дизайнът може да бъде направен по много различни начини – може да нарисувате само синьо небе или пък да се насочите към нещо по-абстрактно. И в двата случая ноктите ви ще бъдат красива картина, която ще се забелязва от всеки.

Небесен маникюр за пролетта

Блестящо небе

Променливото, блестящо синьо на основния лак има холографски ефект, който създава още повече ефекта на красиво небе. Нарисувайте отгоре пухкави бели облаци и звезди, за да допълните визията.

На заздрачаване

Ако ръцете ви постоянно са в движение по време на работа и не обичате дългите нокти, имаме небесно предложение и за вас. Хубавото на дизайна е, че пасва на всякаква форма и дължина, така че нямате извинение да не го пробвате.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nails Stylist (@joysedition)

Тук създайте стила 50:50, при който лакирате само половината от нокътя. В този случай нека да бъде предната част, като може да разделите цялата повърхност със самозалепваща се лента, която ще предотврати грешки и неприятности. Нарисувайте бледосиня основа, върху която да добавите блещукащи точки и бели облаци. Целта е да създадете атмосфера на сумрак, когато небето има красив цвят, точно на прага на залеза.

Облачно небе

Пролетта, подобно на жената, е едновременно красива и създаваща неприятности. В един момент може да се радвате на прекрасно слънце и високи температури, а в следващия да бягате с всичка сила, за да се спасите от проливния дъжд. Точно такъв променлив ефект може да създадете и по ноктите си с посочения дизайн.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_cosmetic.doll_

Този маникюр е т. нар. омбре, където се преливат няколко цвята. В случая са розово и синьо за основа, а върху тях са нарисувани облаци. Синьото нека да е по-тъмно, за да представлява небето точно преди дъжд, а розовото е символът на новото начало, дадено от слънцето след капките.

Малки облаци

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meagan K. (@tinybrushes)

Не всички облаци са големи, пухкави и с перфектна форма. Има и такива, които по-скоро приличат на ивици в небето, но те също имат своите приятни черти. Ако искате да създадете подобен минималистичен ефект върху ноктите си, ви предлагаме да лакирате основно със светлосин лак, върху който да нарисувате колебливи облаци, които сякаш всеки момент ще изчезнат.

Идеи за маникюр – квадратно-овалните нокти са новият хит

Маникюр за 2023 – дизайните, които да носите през цялата година

Ноктите на 2023 – 6 маникюра в стил ванилено момиче

Двойна комбинация

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meagan K. (@tinybrushes)

Небето винаги се променя, така че нека това се вижда и по ноктите ви. Вместо ръцете ви да бъдат еднакви, може едната да показва дневното небе, изпълнено с облаци, докато другата е нощна картина с блещукащи звезди.

Френски облаци

Не, не говорим за небето във Франция, а за комбинацията от облаци и френски маникюр. За целта ви трябват малко по-дълги нокти, за да имате повече площ за творение. Вместо традиционните бели връхчета, ви предлагаме да си направите синя основа, върху която да нарисувате красиви бели облаци.

За още тенденции и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари