IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни тенденции – розата завладява модата и красотата

18 март 2023 18 00

От маникюра до дрехите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Цветя? За пролетта? Да, знаем, гласът на Миранда Пристли се прокрадва в ума ни и веднага ни казва, че няма нищо иновативно в тези две неща. Флоралните акценти за по-топлото време са като червените маникюри за Коледа – предвидими, класически и вече донякъде скучни. Нямат нищо общо с революционна тенденция или интересна картинка, но продължават да бъдат тема номер едно. И има защо.

С настъпването на пролетта умът ни веднага се насочва към градини, пълни с цветя, по-зелени тревисти площи, цветни дръвчета и много слънце. Любимият ни моден редактор от екрана може да ни се присмива и да свива недоволно устни, но ние ще продължаваме да носим флорални акценти през пролетта, защото това, за нас, е неостаряваща мода. А сега на преден план излиза и манията по розите, които се появяват както в красотата, така и в стила.

От тоалетите през наградния сезон, носени от Хари Стайлс и Зендая, до подобните на червени листенца текстури на червилата и ружовете, световете на модата и красотата са завладени само от едно-единствено нещо и това е розата.

Модният тренд

Подобно на самата пролет, любовта към розата разцъфтя за една нощ. Пусна корени през есента на 2022 година, когато знаменитости и инфлуенсъри като Бела Хадид започнаха да носят малки цветя върху саката или роклите си. Наречен corsage core, стилът може да ви напомня за балната нощ, но на практика е много, много по-готин.

Вместо да избледнее като омагьосаната роза в „Красавицата и Звяра“, тенденцията избухна в пълен разцвет на наградите „Златен глобус“ тази година, като голяма част от присъстващите, включително Еди Редмейн и Ема Д'Арси, добавиха флорална нотка към външния си вид на червения килим. Това обаче не беше всичко. Цветята продължиха да бъдат сред най-големите тенденции на тазгодишния сезон в Холивуд, появявайки се под всякаква форма на светските събития.

Нов маникюр – цветовете, които да носите през пролетта

Пролетен грим – лилави сенки за очи

Гланц за обемни устни – безопасен ли е за кожата?

Лизо донесе пролетно настроение на наградите „Грами“, като се появи на червения килим в куп цветя, включително украсена с рози ярка пелерина в цвят мандарина, подходящо цвете зад едното ухо и 3D маникюр с цветя. Визията ѝ бе вдъхновена от сложната красота и флоралните детайли, които осветяваха лицето ѝ, а яркият цвят на роклята донесе още повече настроение на събитието.

Хари Стайлс също включи цветя във визията си, но този път за наградите BRIT. Той носеше черен костюм на Nina Ricci с огромна роза на едното си рамо.

Хари Стайлс,

Снимки: БГНЕС/Getty Images

Зендая пък впечатли всички по време на наградите на Гилдията на актьорите, носейки зашеметяваща рокля без презрамки на Valentino, чиято пола беше покрита с десетки копринени рози.

Роза в красотата

Цветята върху дрехите и роклите са само част от букета, който превзе и света на красотата. Меган Сталтър носеше прическа от 60-те години, оформена във формата на роза, за да допълни роклята си на Versace, а Джесйън Ву и Кристиан Сириано избраха за моделите си красиви и прецизни кокове, вдъхновени от розите. Тенденцията също така идеално пасва на манията по карамфиловорозовия руж.

Маникюрите не останаха по-назад. Лизо съчета ноктите с флоралната си рокля, създавайки 3D ефект, а музикантката Shygirl позира с червен маникюр с роза за кампания на Burberry. Маникюристът Том Бачик изработи прекрасна визия от бели рози за Камила Кабейо, която веднага се превърна във водеща тенденция в социалните мрежи.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари