IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червило – течно или обикновено е по-подходящо за вас?

2 април 2023 13 30

Не е само въпрос на предпочитания

IStockphoto

IStockphoto

Червило е едно от нещата в несесера, което променя коренно излъчването на лицето. Дори и да нямате грим, малко цвят по устните ще ви направи по-привлекателни и забележими. Ето защо трябва да го носите задължително в чантата.

Има червила с най-различни цветове и формули. Едни са матови, други течни или пък с дребни бляскави частици. Въобще, има марки, предлагащи такива за всеки вкус. Но кои са по-подходящи?

Обикновеното червило се предлага под формата на стик. Докато след него се появяват и по-модерни варианти – течни. Например с четка за по-прецизно нанасяне.

Каква е разликата между течно и червило в твърда форма?

гримове, червило,

Pixabay

Твърдите или традиционни червила, се появяват за първи път в края на 19 век. Пуска ги френската козметична компания Guerlain. Първоначално те се правят от пчелен восък, рициново масло и еленова лой. След това с годините съставът за този толкова желан от жените продукт се променя.

През 80-те години на миналия век излизат по-блестящите червила, предлагани в течна форма. Тогава са нещо иновативно на пазара. Като се замислим, и едните и другите имат своите плюсове и минуси. Днес много инфлуенсъри съветват да си купим поне няколко цвята червила и от двата вида, ако имаме възможност. И да ги използваме според времето, повода или това какви дрехи и грим носим.

Различно покритие, различни опаковки

червило Pixabay

Pixabay

Въпреки че течните червила са изключително популярни, те не превъзхождат чак толкова обикновените със стик. Но онова, с което се отличават, са различната опаковка. Може да се каже, че тя е подобрена версия на тази на обикновените.

Докато старото ви червило лесно може да се отвори и да се размаже по капачката или подплатата на дамската чанта, това трудно може да стане с другото. Неговата тубичка е с капачка, която се завърта и затваря плътно. Въпреки това, някои по-некачествени протичат.

С обикновеното червило, благодарение на нанасяне на повече слоеве, може да имате по-плътни и добре изглеждащи устни. Това обаче няма как да стане с течното, тъй като неговата текстура е различна. Затова, ако целите въпросния ефект, ще се наложи първо да очертаете с молив, след това да запълните с продукта.

Ново червило – кой цвят да изберете?

Пролетен грим – лилави сенки за очи

Пролетен грим – Гуен Стефани има перфектното червило за вас

Течните червила изсушават кожата

Течните червила могат бързо да изсушат устните ви, допринасяйки за напукване и лющене. Един час след нанасянето му може да усетите дразнене и сухота. Ето защо инфлуенсъри съветват първо да нанесете овлажняващ балсам за устни. Едва след това да използвате течно червило.

течно червило,

IStock

Едното се изтрива по-лесно

Както може би знаете, матовото червило е трудно за премахване. Това е и целта – след ядене и пиене, то да е по-дълготрайно. Но това може да увреди вашите устни.

За да изтриете матовото червило, ще ви трябват памучен тампон и лосион. Докато това не важи за течното, което се премахва една идея по-лесно и бързо.

В случай, че матовото или друго обикновено червило е засъхнало, може да добавите малко кокосово масло или вазелин, за да изтриете пигмента и да запазите влагата в устните. Същият ефект има и памук, натопен в малко зехтин.

Традиционните червила са по-малко пигментирани

С плътно покриващото червило няма да се притеснявате за сухи устни или лющеща се кожа. Ако ги намажете с овлажняващ балсам преди и след нанасяне, то те ще останат по-меки, гладки и еластични през целия ден.

Освен това обикновените червила са по-малко пигментирани в сравнение с течните. Което означава, че са по-леки в сравнение с течните. При тях пигментът не попива твърде много в кожата на устните. Затова и се изтрива по-лесно, още по време на хранене или с малко памук и мицеларна вода.

червило Pixabay

Pixabay

Традиционните червила не са дълготрайни

Обикновените стик червила не се нанасят толкова бързо и не остават толкова дълго, колкото течните червила. Ето защо веднага се пренасят по чашата, от която пиете вода или храната, например ябълка, от която отхапвате. Ето защо трябва по-често да нанасяте върху устните за деня. И може би течните са по-рентабилен вариант за издръжливост върху устните.

Що се отнася до покритията, течните червила предлагат по-голямо разнообразие на цветове и текстури.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари