IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата – 8 лесни промени за пролетта

17 април 2023 10 30

Какво трябва и какво не трябва да използвате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато става въпрос за обличане през пролетта, леките дрехи са ключови. Желанието ви е лесно да свалите дънковото си яке, след като се затопли следобед, вместо да умирате от жега във вълнения пуловер.

Същото важи и за вашата рутинна грижа за кожата. Със затоплянето на времето лицето не е чак толкова сухо, така че леките формули обикновено поддържат хидратацията и баланса. Въпреки това, в зависимост от климата, в който се намирате, сухотата от зимата може да продължи, което ще ви накара да дадете приоритет на овлажняването.

През пролетта кожата ви започва да се приспособява към промяната във влажността и сухотата на околната среда. В зависимост от това къде живеете, сезонът може да е дъждовен и много влажен или UV лъчите да са прекалено силни, което да удължи периода на сухота. Единствената предвидима прогноза за времето през пролетта е, че температурите през целия ден ще бъдат непредвидими и по този начин могат да повлияят на състоянието на кожата ви.

Грижа за кожата – 8 лесни промени за пролетта

1. Слънцезащита

Макар носенето на слънцезащитни продукти да е важно през цялата година, то е задължително през пролетта, когато прекарвате все повече време на открито. Дерматолозите съветват да се използва широкоспектърен продукт с минимална защита от 30 фактор. Изберете по-лека формула на минерален защитен крем, който в същото време е устойчив на вода и пот.

коса, слънце,

Снимка: iStock

Не забравяйте, че слънцезащитният крем не е магическо средство, което ще ви предпазва през целия ден след само едно нанасяне. Важно е да го носите със себе си навсякъде, за да може да го използвате повторно, ако ви се наложи да стоите по-дълго време на слънце. Защитният фактор всъщност показва колко време може да стоите на слънце, след като сте нанесли крема. Ако изгаряте за 10 минути без крем, то това число се умножава по фактора, който използвате.

Ако кремът ви е например със защитен фактор 30, умножено по 10, имате право да стоите 300 минути на слънце без повторно нанасяне. Това се равнява на 5 часа.

2. Антиейдж рутина

През зимата имаме повече време да поправим щетите, които лицето ни е понесло от лятото и есента. Тогава по-често сме си у дома, не стоим толкова много на слънчева светлина и можем да използваме продукти, които обикновено биха се раздразнили от слънцето. Пример за това е ретинолът, който обаче трябва да се смени, когато настъпят по-топлите месеци.

гликолова киселина

Снимка: iStock

През пролетта по-добре заложете на гликолова киселина, съчетана със серум против гликиране. Гликирането е излишъкът от захарни молекули в кожните влакна, което може да повлияе отрицателно на стегнатостта на кожата.

Гликоловата киселина е ексфолираща алфа-хидрокси киселина, която помага за минимизирането на матовия тен и неравномерната текстура на кожата. В същото време насърчава обмяната на клетките и поддържа кожната бариера.

3. Паузирайте slugging-а

Ако сте практикували новата тенденция slugging цяла зима, но вече усещате, че вазелинът тежи на кожата и запушва порите ви, дерматолозите съветват да спрете употребата му. Оставете го за следващата зима. Вместо това вземете лек лосион със серамиди, глицерин и ниацинамид, който ще ви осигури подходяща хидратация. Ако искате още по-добри резултати, търсете продукт със слънцезащитен фактор.

4. Кожата под врата

Лицето е вашата визитна картичка за пред света, но тялото ви също не трябва да отстъпва, когато става въпрос за грижа. То се нуждае от допълнително внимание, особено след тежката зима, макар да е стояло на топло под всичките тези дрехи. Помислете за лосион с естествени овлажняващи съставки, за да се отървете от сухите люспи.

5. Внимавайте с околоочния крем

бръчки, крем

Снимка: iStock

Пролетта е прекрасен сезон, но за съжаление, носи със себе си сезонни алергии. Ако сте човек, който изпитва дразнене и дискомфорт от цветен прашец през това време, дерматолозите препоръчват използването на нежни продукти около очите. Вземете вазелин или подобна формула, за да подобрите кожната си бариера без излишни проблеми. Охлаждащите маски за очи също могат да помогнат за намаляване на възпалението, както и продукти, съдържащи зелен чай.

Пролетни тенденции – розата завладява модата и красотата

Грижа за кожата през пролетта: какви стъпки да следвате?

6. Изкуствен тен

За целунат от слънцето блясък без вредата от ултравиолетовите лъчи, изберете продукт за придобиване на изкуствен тен. Може дори да комбинирате няколко ефекта в една бутилка, като търсите формула за потъмняване на кожата, която в същото време подобрява външния вид на фините линии и бръчките.

7. Не забравяйте косата

Експертите посочват, че хората са склонни да забравят как сезонните промени влияят на косата им. Сега е много важно да преминете към по-лек балсам. Косата не става толкова суха, колкото кожата, но все пак дългото време на открито изисква по-леки формули. Може също така да включите леко масло за коса, ако ви е необходима допълнителна хидратация.

8. Почистете шкафа с козметика

козметика istock

Снимка: iStock

Въпреки че всеки сезон правите интервенция на гардероба си, забравяте да погледнете какво имате в шкафа с козметика. Поправете грешката си тази пролет, като се уверите, че всичките ви продукти са в годност и изхвърлете тези, които вече не са подходящи за употреба. Също така почистете четките и гъбичките си за грим, за да се предпазите от евентуални инфекции.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари