IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за кожата през пролетта: какви стъпки да следвате?

11 април 2022 14 30

Забравете за тежките съставки, които сте ползвали зимата

IStockphoto

IStockphoto

Новият сезон дойде и времето вече е една идея по-хубаво. Дните стават по-дълги и слънцето се показва все по-често. С това трябва да помислим за нашата грижа за кожата през пролетта. Време е за спиране на някои продукти и изхърляне на други, които не вършат работа. 

Както го правите с ненесера за гримове, така се налага и един вид пролетно почистване на вашата козметика. Все пак, не може да ползвате един и същи крем за лице. И ако искате качествена грижа за кожата през пролетта, променете своята рутина. Освен слънцезащитата, има на какво още да обърнете внимание. 

Ако се чудите защо лицето ви сякаш е "цъфнало" заедно с природата навън, то ние имаме обяснение. Козметиката за зимата е по-тежка. И с покачването на температурите не бива да я използвате. Все пак лицето ще се поти повече, порите могат да се запушват и да се появят обриви, възпаление и зачервяване. 

Грижа за кожата през пролетта - какво трябва да знаете? 

Вашата грижа за кожата през пролетта трябва да включва овлажнител. Но той не бива да е старият от зимата. Да, тя е суха и понякога се налага ексфолиране, но вие заложете на по-леки хидратиращи формули. Може да се ориентирате и към серуми, които също вършат работа. Така ще предотвратите пъпките. Включете и продукти с полезни киселини, за да изсветлите и почистите грубата кожа на лицето и останалите части от тялото. 

лалета. жена,

IStock

Дерматолози предупреждават, че използването на козметика със SPF е важно през цялата година. Ако зимата не сте били изложени чак толкова навън, сега вашата грижа за кожата през пролетта трябва да ви предпазва от слънцето. Изберете продукт според вашия тип кожа. Ако тя е твърде бяла, то защитата трябва да е поне 30-и фактор. 

Грижа за кожата през пролетта - какви стъпки да следвате? 

1. Заложете на по-леко почистване

кожа, лице,

IStock

Ако виждате, че тази пролет лицето ви е пълно с пъпки, то за това може да е виновен и вашият почистващ препарат. И първата стъпка към промяната е да го замените с такъв с по-лека формула. 

Някои почистващи продукти остават върху кожата, което води до пъпки при някои видове кожа тази пролет. Ако сте изпозлвали тоалетно мляко, то помислете за по-лек лосион или измивен гел.

2. Сменете или добавете серум 

Рутинната грижа за кожата през пролетта трябва да включва серум. Ако не знаете това, поправете се. Или сменете зимния с нов, предназначен за сезона. Съобразете се и с типа кожа. 

Серумите за пролетта нямат тежки съставки, а същевременно хидратират и задържат за по-дълго влагата. И най-важното - не запушват порите, а премахват замърсяванията в тях. 

масло за

IStock

3. Пробвайте есенции 

Кожата през пролетта все още не се е възстановила. Тя има нужда от витамини, по-голяма свежест и козметика, която я оставя „да диша“. И тук идва ролята на някои есенции и синергии от масла . Те се пръскат и насърчават хидратацията и сияйния тен. 

Има много нови продукти на пазара, с които лицето да стане по-гладко, еластично и хубаво, все едно току що сте излезли от банята. 

4. Преоткрийте ейсфолианта и блясъка на кожата

Една грижа за кожата през пролетта означава и да се разделите със сивотата и торбичките под очите. Трябва ви малко блясък, донесен от крем, маска за лице или някоя лека процедура. Време е да насърчите екфолирането и премахнете мъртвите клетки. Но не натискайте твърде много, за да не си направите рани. 

Използвайте ексфолиант 1-2 пъти седмично, преди да увеличите употребата му постепенно. Не е препоръчително да ползвате продукти с твърди частици. 

слънцезащита, козметика,

IStock

5. Увеличете защитата срещу слънцето 

Вече стана дума за слънцезащитните продукти. Независимо дали сте в градска среда или планината, те са много важни. Тъкмо ще се зарадвате на топлото време и има риск да изгорите. Това няма да стане, ако вашата грижа за кожата през пролетта включва поне 30 SPF. Може да си купите крем за лице с него или специален спрей. 

Знаем, че когато ходим на море, винаги кожата ни е мазна и лепкава от слънцезащитата. Избегнете с това, разчитайки на по-нежни формули за пролетта. Те няма да доведат до допълнително омазняване и същевременно ще помогнат за овлажняване.  Така например може да ползват крем и серум за лице със слънцезащита. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари