IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятен аромат през лятото – как парфюмът ви да издържи по-дълго

22 юли 2023 10 30

Къде да се пръскате за по-добър ефект

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Усещането на нотка от прекрасния парфюм, който сте си сложили сутринта, е едно от малкото удоволствия, на които можем да се насладим през летните горещини. Но да се налага да ставате от стола в офиса и да отивате на скришни места, за да си слагате отново любимия си аромат, не е много приятен сценарий.

За щастие има няколко начина да гарантирате, че ароматът ви ще продължи да действа през целия ден, дори когато се изпотявате често през лятото. На първо място стои начинът, по който поставяте парфюма си, защото това има пряка връзка с дълготрайността му. По-долу ви споделяме няколко лесни стъпки, с които да си гарантирате приятен аромат както за вас, така и за околните, който да продължи през целия ден.

Как да повишите дълготрайността на парфюма

Поставете го директно върху кожата

Парфюмът е създаден да взаимодейства с химията на тялото и топлината му. С други думи, нанасянето на аромат навсякъде другаде, освен директно върху кожата, всъщност нарушава смисъла и работи срещу начина, по който формулировката е създадена и предназначена за употреба.

парфюм, жена

Снимка: Pixabay

Колко дълго ще издържи ароматът върху кожата ви, зависи както от парфюма, така и от това колко суха е кожата ви. Ако тя е прекалено дехидратирана, то мирисът ще изчезне по-бързо. Така че, ако искате той да остане за по-дълго, овлажнете тялото преди нанасяне. Точно затова през лятото всичко мирише по-силно, защото кожата е по-влажна.

Избягвайте пръскането във въздуха

Вероятно поне веднъж сте използвали метода за пръскане на парфюм във въздуха и преминаване през ароматната мъгла. Това обаче е не само абсолютна загуба на течността, но и може да повлияе на околните мебели и декор. По този начин парфюмът ще попадне върху дрехите, пода и заобикалящите ви предмети и може да остави петна. Също така не е добре да го пръскате в косата, особено ако е на алкохолна основа, защото това ще я изсуши.

Фокусирайте се върху пулсовите точки

Пулсовите точки са най-топлите части на тялото и това допринася за процеса на изсъхване на парфюма и излъчването на аромата.

парфюм, аромат,

Снимка: iStock

Китките и шията са любимите места на повечето хора, но има и някои други, по-малко известни точки на пулса, които ще увеличат максимално интензивността и дълготрайността на парфюма. Сложете в гънките на лактите и колената, зад ухото и във вдлъбнатината при основата на шията, намираща се в близост до ключицата. Ако някоя от тези зони е прекалено чувствителна или раздразнена в този момент, по-добре я пропуснете.

Не търкайте

Може би най-голямата грешка, която се прави от множество хора, е нанасянето на парфюм и търкането му след това в кожата или двете китки една в друга. Експерти предлагат никога да не правите това, а вместо това да оставите аромата да изсъхне естествено. Така ще позволите на слоевете аромат да си изиграят правилно ролята.

Не прекалявайте

Поставянето на точното количество е предизвикателство за всеки. И ако някога сте се чудили защо цените на парфюмите са доста различни, това е защото те съдържат различни нива на концентрация на аромата, което означава, че ще имат различен интензитет, когато се прилагат. Така че обърнете внимание на името и етикета на вашия парфюм, тъй като това ще покаже колко да нанасяте и колко често.

Ароматите с етикет „парфюм“ имат най-висока концентрация на мирис, следвани от парфюмната вода и най-накрая се нарежда тоалетната вода. Колкото по-концентриран е ароматът, толкова по-дълго ще издържи и толкова по-малко ще трябва да нанасяте.

парфюми Pixabay

Снимка: Pixabay

Истинският парфюм трябва да изисква само две впръсквания, докато тоалетната вода по-скоро е предназначена за цялото тяло и трябва щедро да се нанася. За междинната парфюмна вода, доверете се на носа си, но не се пръскайте твърде много, където и да е в диапазона от три до четири пъти трябва да е достатъчно.

Говори ми с аромат: 4 стъпки при избирането на парфюм

По-хидратирана кожа – по-дълготраен парфюм

Грешките, които допускаме с парфюма

Внимателно с наслояването

Сухият шампоан, лосионите и маслата често са изпълнени с множество сладки аромати, които случайно може да повлияят на парфюма ви по неприятен начин. Сменете ароматизираните продукти с неароматизирани разновидности, така че вие и всички около вас да усетите парфюма, а не останалата козметика.

Не нанасяйте повторно твърде често

Парфюмите са предназначени да излъчат аромат до човек, който седи близо до вас, а не да останат с часове във въздуха, след като ви няма – това е инвазивна парфюмерия. Освен ако не сте тренирали сутрин преди работа, вероятно няма нужда да използвате парфюма си толкова често. Въпреки това, когато купувате нов парфюм, важно е да запомните, че интензитетът на всеки аромат ще избледнее с напредването на деня.

мъж, парфюм,

Снимка: iStock

Ако искате да миришете през целия ден така, както в първите десет минути след нанасяне на парфюма, тогава трябва да повтаряте впръскванията. Но запомнете, че финият аромат е много по-добър знак на добър вкус, отколкото натрапчивият.

За още тенденции в маникюра и красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари