IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота през зимата – как да се грижим за кожата у дома

20 декември 2023 18 00

Лесни решения, които не изискват да излизате на студа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Суровият студ и ветровитото време през зимата може да остави кожата опъната и суха. Времето уврежда защитната бариера, оставяйки ви с по-сухо, дехидратирано, грубо и дори лющещо се лице. Кожата на ръцете също може да пострада, ако не носите топли ръкавици, когато излизате на студа. 

Хубавата новина е, че има начин да върнете живота и блясъка на кожата. Ключът се крие в правилната хидратация и придържането към по-подхранваща грижа у дома. Как да стане това? Време е да промените начина, по който се отнасяте към кожата си, тъй като времето официално застудя и започна да е все по-сухо. 

По-долу ви представяме лесна и ефективна рутинна грижа за кожата през зимата, заедно с някои съвети за грижа, които ще ви помогнат да си върнете блестящия тен и мекотата. Ако пък искате да изпробвате домашни лечения, погрижили сме се и за това. 

Зимна грижа за кожата с козметика

Стъпка 1: Почистване

Едно златно правило в грижата за кожата, което не подлежи на обсъждане през зимата, е доброто почистване! Веднага щом температурите паднат, кожата ви става суха и се лющи, така че пропускането на тази стъпка е огромна грешка, тъй като така рискувате запушване на пори и причиняване на сериозни кожни проблеми. Освен това, ако не практикувате ежедневно почистване, лишавате кожата от кислород и спомагате за бавното ѝ задушаване. 

грижа за

Снимка: iStock

Препоръчваме да използвате нежен, но ефективен почистващ препарат, който няма да изсуши допълнително лицето. Стремете се към продукти, които няма да премахват етеричните масла и влагата, оставяйки кожата по-освежена и здрава. Добавянето на гликолова киселина към вашата ежедневна грижа ще ви помогне да ускорите естествения процес на обмяна на кожните клетки и ще елиминира мъртвите клетки, които са се натрупали на повърхността, причинявайки груба текстура и матов тен. 

Стъпка 2: Ексфолиация

ексфолиране istock

Снимка: iStock

Зимата може да влоши проблемите с дехидратираната и суха кожа. Това налага необходимостта от ексфолиране, за да се премахнат натрупаните мъртви кожни клетки и да се позволи на зимните продукти за грижа за кожата да проникнат дълбоко в нея. Трябва обаче да се уверите, че не прекалявате с ексфолирането, тъй като това може да причини дразнене на кожата и други проблеми.

Стъпка 3: Серум

серум istock

Снимка: iStock

Следващата стъпка във вашата зимна рутинна грижа за кожата е да ѝ дадете необходимото подхранване, като нанесете нелепкав, лек серум за лице. Опитайте продукт с хиалуронова киселина, за да постигнете незабавна интензивна хидратация. Съставката прониква дълбоко в кожата, подходяща е за всички типове кожа и може да се използва ежедневно, което я прави идеално допълнение към вашата рутинна зимна грижа за суха кожа. 

Стъпка 4: Шийт маска

шийт маска

Снимка: iStock

Подхранващата шийт маска е идеалният начин да поглезите кожата си с любовта и грижата, от която се нуждае през зимата. Маската за лице е направена с активни съставки, които проникват дълбоко в кожата и подобряват цялостното ѝ благосъстояние. Сдобийте се с плътна и хидратирана визия, като добавите шийт маска с хиалуронов серум към зимната си рутинна грижа. 

Стъпка 5: Овлажнител

крем за

Снимка: iStock

Предотвратете признаците на дехидратирана кожа, като използвате хидратиращ овлажнител. Трябва да обмислите прилагането на кремове, които съдържат хидратиращи съставки като хиалуронова или гликолова киселина, глицерин и алое вера, за да поддържате естествената защитна бариера на кожата. Това не само ще поддържа кожата ви хидратирана, но и ще я направи мека, еластична и здрава. Хидратиращият крем е задължителен продукт дори във вашата рутинна зимна нощна грижа за кожата.

Домашни лечения за суха кожа

Ако не искате да излизате на студа или просто искате да изпробвате домашни лечения за суха кожа, имаме нещо и за вас. Някои хора смятат продуктите „Направи си сам“ за много по-ефективни от тези в дрогериите, защото знаят какво слагат вътре и нямат странични ефекти. 

1. Бананова маска за лице

маска за

Снимка: iStock

Ако лицето ви е прекалено сухо, тогава можете да нанесете бананова маска. Всичко от което се нуждаете е един банан, 25 грама фини овесени ядки и малко мед. Намачкайте банана, докато се получи гладка консистенция. Разбъркайте фино смлените овесени ядки и меда, добавете ги към банана. Почистете добре лицето и шията, преди да нанесете. Оставете да действа 15-20 минути, преди да изплакнете. Подсушете кожата с мека кърпа и нанесете лек хидратиращ крем. 

2. Маска с мед и белтък

мед, маска

Снимка: iStock

Медът и яйцето са едни от най-добрите съставки, които хората използват от векове. Те осигуряват необходимата влажност на кожата, а крайният резултат е мекота и блясък. Всичко, от което се нуждаете, е един белтък и една супена лъжица мед. Смесете двете съставки и нанесете върху лицето, като избягвате зоната около очите. Оставете маската докато се втвърди, след което изплакнете с вода. 

Бюти съвети – перфектната вечерна рутинна грижа за кожата

Истина или мит – полезно ли е да слагате краставици върху очите си

Домашна маска за лице – как да използвате ориз за блестяща кожа

3. Мляко

кисело мляко,

Снимка: iStock

Суровото мляко всъщност действа като страхотен освежител за кожата. Заредено с антиоксиданти и млечна киселина, то помага за изравняване на тена и премахване на тъмните петна по лицето. Можете също така да комбинирате сурово мляко със съставки като папая, мед, бадеми, куркума и други, за да помогнете на кожата ви да сияе. 

4. Пийте много вода

вода, офис,

Снимка: iStock

Хидратирането на кожата ви отвътре изхвърля токсините от тялото ви, изчиства акнето чрез балансиране на мазнините по лицето ви и също така помага за намаляване на бръчките. Препоръчително е жените да пият поне 1,6 литра вода на ден, а мъжете – около 2 литра.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари