IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красота и безупречна кожа през 2024 – със седем лесни стъпки

1 януари 2024 15 00

Какво да правите през следващата година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Към края на всяка година започваме да си правим равносметка за отминалите месеци – какво сме постигнали, за какво не ни е останало време, с какво бихме се сбогували и какво искаме да отнесем с нас в новата година. Поставянето на планове и резолюции за следващите 12 месеца се превърна в също толкова срещана практика. 

И докато всяка година си поставяме за цел да тренираме повече, да бъдем по-далеч от екраните, да прекарваме време с роднините и да четем по една книга на месец, сега е време да включим и нещо друго в дългия списък. Точно така, говорим за грижата за кожата и безупречната красота. Те трябва да бъдат основен приоритет през 2024 година

Сега е времето да обърнете внимание на кожата си и нейното здраве, вместо просто да се съсредоточите само върху премахването на акнето. Фокусирайте се върху цялостната визия на кожата, включително на скалпа и тялото, като експериментирате с нови продукти и включите няколко трика, които ще направят рутината ви успешна. 

Колкото и да са досадни, новогодишните резолюции целят да ни направят по-добри, така че има смисъл да включите няколко от тях в плана ви за следващата година. 

Красота и безупречна кожа през 2024 – със седем лесни стъпки

1. Помислете за кожата под врата

грижа за

Снимка: iStock

Колко често седите пред компютъра и телефона с наведена глава, сгъвайки кожата на врата си? Сигурни сме, че това е обикновената ви поза, което не е изненада. Но ако обърнете внимание, ще видите, че тя може да причинява сериозни щети на кожата и да създава гънки, за които дори и не подозирате. Затова е важно да обърнете внимание и на тази част от тялото си, нанасяйки специфични кремове и тонери. 

2. Премахване на грима

Най-важната част от вашата рутинна грижа за кожата е последователността. Бихте могли да използвате най-скъпите, одобрени от дерматолози продукти, но ако не ги употребявате постоянно, няма да видите резултати. Ако трябва да бъдем честни, лягането с грим не ни е непознато, особено по време на коледния период, когато партитата ни идват малко в повече. И ако има нещо, което бихме включили в новогодишните си резолюции, това е премахването на всички продукти преди лягане. 

мокра кърпа,

Снимка: iStock

Уверяваме ви, че ако не махнете грима си преди да заспите, кожата ви ще го запомни и ще си отмъсти. Може да се събудите с лющеща се основа, пъпки, сърбеж и дори зачервяване. Така че, за да избегнете всички тези проблеми през 2024 година, свалете грима си преди лягане. За да бъдете сигурни, че няма да ви домързи след тежката вечеря, го направете още с прибирането си вкъщи. Така ще имате чисто лице, готово за лягане.

3. Експериментирайте с нови продукти

Очевидно познаваме и обичаме любимите си продукти като хиалуронова киселина, ретинол, алфа-хидрокси киселини. Но какво да кажем за всичко останало, което виждаме по магазините? Някои дерматолози съветват да опростите рутинната си грижа за кожата и ние напълно ги подкрепяме. Но вместо да използвате едни и същи продукти през цялата година, ви съветваме да експериментирате с нови и да добавяте няколко стъпки в рутината си тук и там. 

козметика istock

Снимка: iStock

Ако добавяте нови продукти, винаги ги добавяйте един по един, за да можете да проследявате напредъка и да отбелязвате всички нежелани реакции. Разбира се, консултацията с дерматолог преди това е строго препоръчителна.

4. Погрижете се и за тялото

Когато сме изключително натоварени, е много лесно да забравим да се грижим за кожата по цялото тяло. Но тя също заслужава внимание, както тази на лицето. Поддържайте тялото си хидратирано, подхранено и здраво, за да може то да ви се отплати с блясък и красота. Отделянето на време, за да втриете лосион по бедрата, корема и гърдите е също така и терапия към себе си, така че може да ви помогне за получаване на повече спокойствие и релакс. 

грижа за

Снимка: iStock

Един хубав нелепкав лосион, гел или ексфолиант за тяло са чудесна добавка към рутинната ви грижа. Превърнете използването им в навик и ще бъдете приятно изненадани.

5. Включете тонер

тонер istock

Снимка: iStock

През есента и зимата въздухът навън е много сух, което причинява дехидратация на кожата. Ако досега не сте използвали тонер, време е да го направите. Той ще ви помогне да възстановите изгубената влага, ще освежи кожата и ще я съживи. Намерете продукт, който пасва на вашия тип кожа и нужди, както и такъв, който съдържа съставки за по-дълбоко хидратиране, особено през зимата. 

11 причини да добавите серум с витамин C към грижата си за кожата

Най-добрата храна за блестяща кожа

Съвети за красота – ежедневната грижа за кожа през зимата

6. Създайте си график

Когато имате богата рутинна грижа, може да е трудно да разберете как точно да следвате всички стъпки и да ви остане време за себе си. Кога да добавите маската с алфа-хидрокси киселини, ако използвате ретинол всеки ден? Кога трябва да използвате глинена маска за лице? Може ли да комбинирате продукти? Това е повече от объркващо. 

околоочен крем,

Снимка: iStock

През 2024 година си създайте график относно това кога да използвате продуктите си. Независимо дали планирате да си правите маска за лице или ще използвате тонер, трябва да сте наясно точно кога и какво ще поставите, за да сте сигурни, че не си причинявате повече щети, отколкото ползи. 

Не забравяйте да разгледате кои продукти да избягвате да комбинирате и следвайте правилния ред за максимална ефективност на грижата за кожата.

7. Грижа за скалпа

Използването на сух шампоан, за да удължим времето между измиванията на косата е нещо, на което всички се научихме през последните години. За съжаление, скалпът ни не е много доволен от това решение. Заедно с ефектите, които студеният зимен въздух причинява на кожата на главата, може съвсем спокойно да усещате сърбеж, пърхот и дори лющене. 

масажор за

Снимка: iStock

Вместо да обръщате внимание само на изтощените ви краища, през тази година осигурете грижа и за скалпа. Полагайте също толкова усилия за тази зона, колкото за лицето, защото това е мястото, от което започва растежът на красивите ви кичури. 

За още новини от света на красотата и съвети за безупречна визия последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари