IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюрът на 2023 – тенденциите, които не спирахме да следваме

30 декември 2023 16 30

Как лакирахме ноктите си през последните 12 месеца

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Една година се определя от няколко основни неща – развитие в личния и професионалния живот, промяна във външния вид, постигане на зададените цели и кръгът от хора, който или се е стеснил, или се е разширил. Докато три от тези четири неща са строго индивидуални за всеки от нас, едно може да ни обединява и това е промяната във външния вид

Визията също е подвластна на собствения стил, но малко или много се адаптира към властващите тенденции в модата, красотата и грижата за себе си. Колкото и да не искаме да си го признаем, опитваме се да подражаваме на някого – модна икона, идол в социалните мрежи, приятел, който изглежда добре и кой ли още не. В това, разбира се, няма нищо лошо, стига да не забравяте, че самите вие сте прекрасни и уникални. 

Маникюрът през 2023 година беше две неща – носталгичен и иновативен. Видяхме няколко стари тенденции да правят своето завръщане, докато други се опитваха да си проправят път до върха. Разбира се, френският стил отново бе на преден план и изглежда, че в скоро време няма да бъде изместен от челните места. 

Ето какви тенденции при ноктите следвахме през последните 12 месеца

1. Незабележим хром

Хромът невинаги трябва да означава ослепителен блясък. Тази година се доказа, че той може да бъде адаптиран и към по-минималистичните стилове маникюр, което го превърна в една от водещите тенденции за годината. Хромът започна да се използва както върху ярки и привличащи вниманието нюанси, така и върху неутрални и прозрачни. Резултатът бе един и същ – здрав и лъскав вид, който определено подобрява външния вид на късите и дългите нокти. 

2. Естетиката „чисто момиче“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iram Shelton (@iramshelton)

Тенденцията за здраво изглеждаща коса последва период на интензивно оформяне и поддръжка в затворени условия по време на пандемията, а през 2023 година дойде ред и на ноктите. На хоризонта се появиха минималистични маникюри, които демонстрираха здрави, девствени нокти, които са изгладени до съвършенство. Нюанси като бежово, нюд и млечнобяло бяха сред предпочитаните за този стил. Те прикриват всякакви несъвършенства, като същевременно подобряват ноктите за вид, който е чист, добре поддържан и здрав. 

3. Едва забележим френски връх

Френският маникюр направи силно завръщане през последните години, но през тези 12 месеца бе по-желан от всякога. Новата му версия обаче бе по-скоро насочена към любителите на минималистичните дизайни, като нямаше изразен френски връх, а по-скоро трябва да се вгледате доста внимателно, за да го забележите. Помислете за фини френски връхчета, които правят ръцете и ноктите да изглеждат по-шикозно и елегантно. Видяхме и опцията за обратен френски маникюр – където се лакира само основата на нокътя, вместо върха – и резултатът бе също толкова въздействащ.

4. Акценти върху ноктите

От кристали до брокат и матов завършек, текстурираните акценти продължиха да бъдат популярни и през 2023 година, като особено внимание се обръщаше на закачливите дизайни. Независимо дали става дума за обратен френски с блясък, подчертаващ кутикулата, или обикновен кристал като точков акцент върху всеки нокът, тези прости, фини допълнения бяха широко популяризирани, особено през лятото.

Сняг – основен мотив за вашия зимен маникюр

Зимен маникюр: 4 идеи с черен цвят

Зимен маникюр: 6 идеи за блестящо омбре

5. Бижута и металик дизайн

Пиърсингът върху ноктите и други бижута също се наредиха сред водещите тенденции в маникюрите за 2023 година. По-дългите нокти замениха по-късите стилове, които царуваха миналата година. Те са доста по-подходящи за пиърсинг с висящи диаманти, които определено привличат вниманието. Ако искате да ги изпробвате и следващата година, комбинирайте ги с изчистен, семпъл маникюр, за да запазите фокуса върху аксесоарите. Може да не е практичен, но стилът определено привлича вниманието. 

6. Млечен маникюр

Независимо дали говорим за розови нокти, бебешки син нюанс или класическото бяло – една от най-популярните тенденции при ноктите за 2023 година бе млечният ефект. Известни личности като София Ричи и Дуа Липа се вдъхновиха от модата и заложиха на боровинково млечни нокти, като терминът имаше повече от 10 милиона гледания в TikTok, а търсенето му в Google се увеличи с близо 300%. 

За още идеи за зимен маникюр последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари