IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за околоочния контур – защо да не я пренебрегвате?

10 октомври 2019 11 04

Кожата в тази част на лицето е много деликатна

Istockphoto

Кожата около очите е доста деликатна. За нея трябва специална козметика. Грижейки се за лицето, много мъже и жени пренебрегват факта, че е нужно отделно внимание за така наречения околоочен контур.

След 20-годишна възраст кожата става по-суха. Появяват се и първите бръчки. 10 години по-късно започват и по-сериозните изменения като разрушаване на колагеновите и еластиновите влакна, подуване, тъмни петна и капилярни звезди.

По думите на д-р Дейвид Орентрек, по-дълбоките бръчки се формират в периода 40-50-годишна възраст. Тогава количеството на колаген и еластин продължава да намалява и регенерацията на кожата е все по-бавна. Започне ли менопаузата, кожата около очите става по-чувствителна и лесно се набръчква.

След 50 години вече влагата в кожата е много малко, вследствие на което тя е по-суха, тънка и сивее. Тъмните кръгове и бръчките по околоочния контур са още по-видими.

Как да се грижите за околоочния контур?

Заложете на качествена козметика

околоочен

IStockphoto

Ако ползвате един крем за лице, то задължително потърсете подходящия продукт за кожата около очите. Тя е лишена от мастни жлези и затова признаците на стареене по нея се появяват много бързо.

В случай, че до момента не сте използвали козметика за кожата около очите, трябва да потърсите такава, която отговаря на вашата възраст. За дамите и господата до 25 години са необходими продукти, които задържат влагата и тонизират. Хората над тези години пък имат нужда от подхранващи средства – кремове или серуми. Вече всички над 40 е добре да се ориентират към „anty age“ козметика, която има лифтинг ефект за заличаване поне на част от досадните бръчки.

Обърнете внимание на това, че продуктите за околоочния контур не бива да са твърде мазни, защото по този начин няма да достига достатъчно кислород до клетките.

Потърсете специални маски

В магазините за козметика, аптеките и дрогериите, се предлагат различни видове маски, част от които са предназначени и за подобряване състоянието на кожата около очите. Когато в нея се натрупа излишна влага, се появяват неприятните торбички. За да намалите отоците, може да ползвате маски с охлаждащ ефект или леко замразени резенчета краставица.

По-здравословен начин на живот

Ако искате да нямате суха кожа около очите и въобще лицето ви да е здраво и сияйно, трябва да водите по-здравословен начин на живот.

Колагенови лепенки – защо са полезни?

На първо място качеството на съня е от особено значение. Ако не спите достатъчно и нямате балансирано хранене, винаги ще имате подпухналост, фини линии и бръчици. Намалете цигарите и алкохола, с което текстурата на кожата ще се промени. Пийте достатъчно вода, за да не допускате дехидратиране.

Доверете се на професионалистите

Ако не можете да се грижите добре за околоочния контур в домашни условия, потърсете услугите на професионалист. Мезотерапията е процедура, която има благоприятен ефект върху бръчките. Пробвайте и блефаропластика, за да се отървете по-лесно от торбичките под очите.

Когато сте изпробвали всички възможни подръчни средства, маски, кремове и гелове, но състоянието на кожата около очите ви не се е подобрило, не се притеснявайте да потърсите помощта на специалисти. В случай, че искате по-добри резултати за по-дълго време, се обърнете към специалист, който да ви постави инжекции с ботокс.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари