IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр с пигментна пудра – по-дълготраен от гел лака

26 ноември 2019 14 30

Всичко, което трябва да знаете за него

Снимка: Istockphoto

В днешно време много жени ходят на маникюрист, за да имат по-хубав и издръжлив маникюр. Ако имат шанса да попаднат на добър специалист, ще се радват на перфектни нокти поне две седмици. Но кое да предпочетат – гел лак или пигментна пудра?

В последно време въпросните пудри постепенно изместват поставянето на гел, тъй като маникюрът става по-бързо и лесно, при това издържа по-дълго време.

Как се използва пудрата?

Ноктите могат да се лакират в домашни условия, с най-обикновен лак, но един по един. Още преди да изсъхне всяка плочка, се потапя в кутийката с избраната пигментна пудра. После отгоре се слага топ лак. За по-добър цвят и резултат, може да повторите още един път. 

Има някои лакове, които са с по-специален грапав ефект и върху тях не бива да се поставя безцветен лак. Съхненето става и без UV лампа, зависи от марката. 

Безопасно ли е използването на въпросния продукт?

Ако сте в салон за красота и искате маникюр с пигментна пудра, по-добре си купете отделна кутийка, за да избегнете риска от инфекция, която може да получите, ако някой друг си е слагал пръстите в нея. 

В много салони за красота използват висококачествени продукти, но някои по-малки може да ползват пудра със съмнителен произход, съдържаща вредни съставки. Някои например, са направени на основата на акрил и се премахват по-трудно. А това може да нарани повърхността на нокътя. 

Как се отстранява лакът с пигментна пудра? 

Точно като акрила или гел лака, пудрата не може да се изтърка толкова лесно, колкото обикновеният лак за нокти. Изисква се търпение и качествен лакочистител. Маникюристите препоръчват да отидете при професионалист за свалянето или да си купите специални кутийки, в които се слага продукт с ацетон и ноктите се поставят вътре. Ако не внимавате, има риск от разслояване. 

Как да си направите: Бърз маникюр с брокат 

Независимо дали ще премахнете пудрата у дома или в салона, трябва да се погрижите за подхранването на ноктите след това. Освен това си дайте поне седмица почивка, преди да поставите наново лак. И не на последно място – хидратирайте добре кутикулите около нокътя. 

Гел лак – как да се грижите за ноктите след него? 
 

КоментариКоментари