fallback

За Нова година: Как да имате по-свежа кожа?

30 December 2019 10:50

Ето 6 съвета, които да следвате

Декември е месецът с най-много празници. Освен около Бъдни вечер и Коледа, много хора не работят в дните до Ивановден. А многото почивни дни вещаят похапване на вкусни гозби, пийване на повечко алкохол, филмови маратони с любимия човек и излежаване с часове. Въпреки че за някои това е идеалната ваканция, за други означава повече излишни килограми, торбички под очите и умора.

Прекаляването със спиртните напитки, купонясването и недоспиването, което върви с него, се отразяват зле на кожата, за която трябва да се погрижите. Все пак идва Нова година и всеки иска да изглежда перфектно в празничната нощ. 

Декември е официалният парти месец в годината и докато се подготвяте за последното парти на годината и десетилетието, вие искате да изглеждате абсолютно най-добре. Да, има грим, но също така трябва да подготвите кожата си.

Ето 6 съвета, които да следвате, за да имате по-свежа кожа за празненството: 

Pixabay Старателно измиване 

Хубавото на почивните дни е, че не бързате за никъде, излежавате се и не е нужно да носите грим, докато си стоите с пухкавата пижама на дивана. Но това не означава, че не трябва да почиствате лицето си всеки ден както обикновено. От една страна е хубаво да не отмивате естествените масла, но от друга, дори и да си стоите у дома, кожата също се омазнява и замърсява. Ето защо не си лягайте без да почистите лицето и нанесете хидратиращ/регенериращ крем. 

Упражнения за по-сияйна кожа 

Може би не сте очаквали да ви караме да спортувате през почивните дни, но все пак движението е много важно за тена ви. Ако не сте си показвали носа навън от няколко дни насам, облечете се и си направете една кратка разходка на снега. Така ще подобрите кръвообращението в тялото и направите кожата на лицето по-сияйна и румена. Джогингът или изкачването на стълбите в блока също вършат работа. 

Направете си маска преди партито

Само няколко чашки вино и късното лягане могат да накарат лицето ви да изглежда по-подпухнало. Появяват се торбички под очите, които не могат да изчезнат лесно, а и кожата е доста суха и груба. За да освежите кожата си за посрещането на новата година, е необходимо да си вземете хидратираща маска, която може да направите на сутринта или следобяда преди купона. Така ще овлажните и подхраните кожата поне малко. Колкото по-рано си я сложите, толкова повече време ще има кожата, за да се възстанови.  

Pixabay

Ексфолиране

Освен маска, някои хора се нуждаят и от ексфолиране. За да не се притеснявате след нанасянето на фон дьo тена и пудрата, вземете мерки за премахване на мъртвата кожа. Може да си приготвите домашен скраб за ексафолиране - със захар, кафе, мед и някои други натурални съставки. Има и много хубави козметични продукти за пилинг, които може да ползвате. Те ще направят кожата ви по-гладка и мека. 

Изпробвано от редактора: Как да защитите кожата си в студа?

Повече течности 

Не забравяйте, че през зимата също трябва да се пие достатъчно вода. Ако не се сещате да го правите, не се чудете защо кожата ви е толкова суха и сива. Освен хидратиращ крем на лицето всеки ден, се нуждаете и от повече течности, особено след запоите тези дни и този на Нова година, който предстои. 

Достатъчно сън

Не искате да ходите на партито с подпухнали очи, нали? Опитайте се да следватер нормалния си график за сън дори и по време на отпуска. Ако все пак имате торбички, си сложете охладени резенчета от краставица под очите или намокрени торбички със зелен чай. Те ще спомогнат за намаляване на отока. 

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
грижа за кожата Нова година ексфолиране на кожата перфектна кожа по-свежа кожа пилинг маски
0 коментара
fallback