IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тя си мисли/ той си мисли

30 ноември 2011 13 30

Удивително е колко различно приемат една и съща ситуация двата пола

Снимка: Dreasmtime

Снимка: Dreasmtime

Повечето от нас са свикнали да възприемат явлението увереност като със­тояние с неизвестно съдържание. Увереността представ­лява цял комплекс от характерни черти, навици, умения и начини да се живее и общува. „73 начина да сте уверени в себе си" ни учи именно на това. Нашият подход към самоувереността не идва от оценката на поведението ни (отвън), а от осъзнаването на собствените възможности, силни страни и индивидуални инструмен­ти, специфични за всеки (отвътре).

„73 начина да сте уверени в себе си" ни разкрива, чрез прости упражнения, експерименти и препоръки, как да овладяваме своите навици и да използваме възможностите си като основен инструмент за собствения успех. Книгата съветва също да бъдем напълно откровени преди всички към собственото си „аз", за да улесним пътя към личния успех и да реализираме собствените си желания, а не чуждите.

Ето и един доста забавен и мъдър откъс....

Важно е да помните, че вие също можете да възприемете неправилно думите на другия. Понякога може да забележите, че вие му говорите едно, а той си знае неговото.

Из дневника на една съпруга:

Събота вечер.

Мъжът ми се държи странно.

Разбрахме се да се срещнем в центъра на чаша кафе. През целия ден ходих с приятелки по магазините и си мислех, че ми е сърдит, защото малко закъснях. Но той изобщо не го направи на въпрос. Разговорът не вървеше, той мълчеше през цялото време.

Предложих му да отидем на някое по-тихо място, за да можем да си говорим. Той се съгласи, но продължи да мълчи. Попитах го какво му е, но той каза, че всичко е наред. Попитах го аз ли съм виновна, че мълчи и само измърморва нещо в отговор.

Той каза, че всичко е наред и не бива да се тревожа за нищо. На път за вкъщи му казах, че го обичам, той се усмихна и продължи да кара. Не мога да си обясня поведението му и не знам защо не отговори на признанието ми.

Вкъщи все така не можех да се освободя от усещането, че съпругът ми се е загубил като в мъгла и дори не иска да бъде намерен. Той седеше неподвижно, втренчен в телевизора и сякаш беше много далеч. Накрая реших да си легна, след около десет минути мъжът ми също дойде в спалнята и за мое учудване откликна на ласките ми; правихме любов, но въпреки това той си остана някак странно отсъстващ.

Реших, че повече не мога да търпя това и трябва обстоятелствено да поговорим, но забелязах, че той вече спи. Поплаках си малко и също заспах. Не знам какво да правя. Сигурно си има друга. Животът ми е пълна катастрофа...

Из дневника на съпруга:

Събота вечер.

Днес „Локомотив" падна, но сексът не беше никак лош.

Тъй като поначало всеки от нас има различно виждане за света (тоест всички ние по различен начин възприемаме думите и събитията), напълно нормално е, че ние по принцип не разбираме другия, както и той нас, докато не изясним, какво точно има предвид събеседникът ни и дали сме го разбрали правилно, и какво точно чува той от нас и дали ни е разбрал правилно.

Автор - снимка

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 12 години )
Хахаха, супер вярно. Като спрат жените да си мислят, че целия мъжки свят се върти около тях, всичко ще наред.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Abraham ( преди 12 години )
Baba Pena ( преди 12 години )