IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домът на звездите: Райското кътче на Наоми Кембъл

24 април 2021 12 00

Вилата в Кения е собственост на моделката от 1990 година

Снимка: БГНЕС

Когато умората от постоянните пътувания и дефилета за най-известните модни марки в света стане твърде голяма, Наоми Кембъл обича да разпуска в луксозната си вила в Малинди, Кения.

Британската звезда направи пълна обиколка на дома си за списанието Architectural Digest и споделя с читателите му резиденцията, която притежава от 20 години. Това е идеалното скривалище от лудницата в големите градове като Ню Йорк и Лондон. „Това е моето място за уединение. Не искаш да стоиш на телефона или да гледаш телевизия. Искаш само да четеш и да бъдеш насаме със себе си. Хубаво е просто да слушаш тишината и щурците“, казва Кембъл пред изданието. Моделката посещава Малинди за първи път през 90-те години и веднага се влюбва в мястото.

Вилата на Наоми е с изглед към Индийския океан и разполага с басейн със солена вода, който започва от центъра на хола и се простира навън. В жилищните помещения има и сводести тавани, а около целия имот са разпръснати перголи със завеси от воал. Мястото е чудесно за събирания с приятели и семейството, тъй като предлага спокойствие и удобство.

Докато ние най-вероятно ще харесаме всяко едно кътче във вилата, Кембъл има любимо място и това е сламеният покрив, направен от изсушени листа от кокосова палма. “Направихме го преди 12 години и все още е в добро състояние“, казва тя за покрива, който е много популярен в Източна Африка. Според нея, заради въздуха, вятъра и морската сол в страната, много от нещата се разпадат много бързо, но покривът е успял да се задържи и служи като символ на местното изкуство.

Кембъл казва пред изданието, че много от аксесоарите в дома ѝ, включително големи фенери от латика, идват от пазаруванията ѝ из Африка, включително в Мароко и Египет. Междувременно, дървото, от което са изработени някои от мебелите, е закупено от Малинди. „Всъщност преди имахме работилница в задната част на къщата“, споделя тя. Моделката прекарва няколко години в Кения, опитвайки се да живее като номадското племе Самбуру и наслаждавайки се на лятно сафари.

Супермоделът дори се превръща и в официален посланик на туризма в Кения. Със своята ключова нова роля, тя планира да има голямо въздействие не само тук, но и във всички 54 държави в Африка. „Обичам целия африкански континент. Няма държава, която да обичам повече от друга и искам това да е ясно“, казва тя пред списанието. Според нея, всяко място на континента е магическо и специално по свой собствен начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари