IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайна караоке стая и без тенис корт: Домът на Серина Уилямс

13 февруари 2021 12 00

Носителката на 23 титли от Големия шлем отваря вратите на имението си

Снимка: БГНЕС

Серина Уилямс е позната на света като една от най-успешните тенисистки на всички времена. Носителка е на 23 титли от Големия шлем и на 4 златни медала от Олимпийски игри. Тя е единственият тенисист, мъж или жена, печелил поне 6 пъти три от четирите турнира на сингъл от Големия шлем.

На 4 август 2012 година Уилямс става втората тенисистка в историята след Щефи Граф, която достига до Кариерен Златен Голям шлем, след като печели златния медал на Летните олимпийски игри в Лондон и се превърна в първия тенисист, мъж или жена, достигнал до Кариерен Златен Голям шлем на сингъл и на двойки (със сестра си Винъс). За първи път вдига титла от Големия шлем през 1999 година на домашния турнир в Америка. На финала побеждава Мартина Хингис в два сета.

Освен с огромни успехи на корта, Серина може да се похвали и с няколко постижения и извън него. Тя многократно е заставала на корицата на модни списания, създаде веганска модна линия, вдъхновена от Африка и е горда майка на дъщеричка. Сега Уилямс застава пред списанието Architectural Digest и отваря дома си за всички.

Шампионката закупува имението във Флорида преди 5 години, като веднага взима сестра си Винъс, за да ѝ помогне с интериорния дизайн. Дотогава двете дами са живели заедно, като това е първият самостоятелен дом на Серина. Именно затова тя е искала всичко в него да е перфектно и да има значение.

И тъй като Серина не е толкова добра в дизайна, колкото в тениса, тя използва таланта на сестра си. „Успях да науча доста неща от Винъс“, казва тя пред Architectural Digest. Разбира се, на помощ идва и професионален интериорен дизайнер – Соня Хафи. Тя описва дома като „обитаем лукс“, вдъхновен от любимите елементи на Серина от посещаваните хотели по целия свят.

Домът е шикозен и минималистичен, но все пак се усеща семейната обстановка, което е било изключително важно за Уилямс. Когато тя купува дома си, току-що е започнала връзка с Алексис Оханян, с когото по-късно посреща и дъщеря си Алексис Олимпия през септември 2017 година. Двойката се жени през ноември същата година.

Серина казва пред списанието, че не е искала съвети за дизайна от Оханян, защото е щяло да прозвучи странно. „Все пак, ние току-що бяхме започнали връзка“, добавя тя. Въпреки това, през целия процес на реновиране, тенисистката е мислила за семейство. Все пак, Оханян е имал пръст в декорирането на спалнята на Олимпия, която може би е най-екстравагантната стая в цялата къща. В нея може да видите дизайнерско легло, на което има пързалка, както и стъклен полилей.

„Тя се пързаля всяка вечер и ние винаги съжаляваме, че сме направили пързалка“, шегува се Серина. Все пак, съоръжението ще остане, тъй като Алексис му се радва, а това радва и майка ѝ.

Другите забележителни пространства в дома включват фитнес зала със сауна, килер с площ от 57 кв. м, огромна винарска изба, стая за трофеи и голям басейн в задния двор. Напоследък Серина прекарва много време в кухнята, където работи върху уменията си за готвене по време на изолацията. Пространството е проектирано в консултация с нейния личен готвач и разполага с много високотехнологични джаджи и уреди.

Любимата стая на спортистката обаче е предното фоайе, което Винъс ѝ помага да превърне в своеобразна галерия, тъй като е голям фен на модерното изкуство. Тук може да се види пиано от „Wurlitzer“, стол от „Kaws x Campana“ и произведения от Радклиф Бейли и Дейвид Краков. Според Винъс, сестра ѝ не иска да има пространство, което не се използва. Именно затова двете превръщат фоайето в стая, в която да се наслаждават на изкуството.

Зад рафта с книги в галерията има тайна врата, която води до стая за караоке. Това е любимото занимание на семейството Уилямс-Оханян. Пространството може да се похвали с малка сцена, аквамаринови столове и неонова табела с надпис „serenade“.

И макар домът да има всичко, там липсва едно нещо, което ще изненада всички. Серина няма тенис корт. Това решение обаче не е случайно. „Исках да се отделя от работата си. Когато работата ви е вкъщи, никога няма да се отпуснете. Затова аз искам да си седя и да не правя нищо“, казва Уилямс.

Все пак, тя често ходи до близките тенискортове, където тренира дори с дъщеря си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари