IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лана Дел Рей нападна колежки и заформи истински скандал

27 май 2020 08 40

Тя разкритикува Бионсе, Ариана Гранде, Камила Кабейо и други

Снимка: БГНЕС

В последно време не се говореше много за Лана Дел Рей, но ето че изпълнителката се завърна в публичното пространство с гръм и трясък. През последните няколко дни тя е в центъра на вниманието заради коментари, които направи срещу известните си колежки, сред които са Бионсе, Карди Би, Ариана Гранде и Камила Кабейо. 

Всичко започна, когато Дел Рей реши да отговори на критиките, че използва насилието като централна тема в своите песни. Според някои фенове, текстовете ѝ са анти-феминистки и трябва сериозно да бъдат променени. Изпълнителката обаче заяви, че пише за реалността и смята, че такива теми трябва да имат по-голямо присъствие в музиката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

Лана допълни, че трябва да има място във феминистките движения и за жени като нея. „Такива жени, които казват не, но мъжете чуват да. Жени, които не се извиняват затова, че са истински. Жени, на които им е отнет гласът от по-силни жени или от мъже, които мразят жени“

Дотук всичко беше добре. Ако текстът беше останал в този вид, Лана Дел Рей щеше да се превърне в герой. Но писането продължи. И именно тук изпълнителката докосна нерв на няколко фенски групи. Звездата нападна колежките си и ги обвини, че пеят само за сексапил, събличане и изневяра. 

„Сега, когато Ариана, Камила, Карди Би, Ники Минаж и Бионсе имат хиляди песни за голота, изневери и други неща, може ли аз да се върна към създаването на песни за красотата на любовта, дори когато връзката не е перфектна, за танцуването за пари без да бъда критикувана и обвинявана, че използвам агресията като вдъхновение?“, пише Дел Рей. Тя допълни, че ще разкаже подробно за живота и творчеството си в следващите две книги, които ще излязат на пазара.

Коментарът на изпълнителката веднага предизвика вълна от критики и обединение на много фенове. Това накара носителката на „Грами“ да излезе с ново становище, в което не се извинява за думите си и съжалява само за това, че не е дала повече информация за новите си книги. „Въпреки множеството критики, искам да кажа, че запазвам мнението си“, пише тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

След това Дел Рей се извинява на хората, които е засегнала, но в същото време ги нарече „болни либерали, които не могат да четат и искат да започнат война“. Тя допълва, че през последните 10 години музикалната индустрия не е направила никакъв напредък. Изпълнителката завърши съобщението си с „Ако тези жени, които споменах, не искат да работят повече с мен, напълно ги разбирам и нямам проблем с това“. 

Интересното е, че Ариана Гранде, която е една от заклеймените изпълнителки, работи заедно с Дел Рей по песента „Don't Call Me Angel“, която е направена специално за новия прочит на филма „Ангелите на Чарли“. Досега нито една от дамите не е отговорила на обвиненията. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари