fallback

Кейт Уинслет: Съжалявам за работата си с Роман Полански и Уди Алън

15 September 2020 11:00

И двамата режисьори са обвинявани в сексуални посегателства и изнасилване

Холивуд със сигурност се промени през последните няколко години. Наяве излязоха случаи на сексуално посегателство и дори изнасилвания, случили се преди няколко десетилетия. Обвинения бяха отправени към едни от най-известните актьори и режисьори, а киноманите и феминистките организации решиха, че е време за промяна. 

Появиха се движенията Time's Up и MeToo, които целят да вдъхнат кураж на всеки пострадал от каквото и да било насилие по време на работа или извън нея. Чрез тях много хора споделиха своите истории и стана ясно, че голяма част от звездни актриси и актьори са били малтретирани в началото на кариерата си. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Official Page (@metoomvmt) on Sep 10, 2020 at 1:28pm PDT

Режисьорите Уди Алън и Роман Полански също бяха заклеймени от холивудската общност заради действията си в миналото. Много от звездите решиха да спрат да работят с тях, а последният предизвика женски гняв по време на последните награди „Сезар“. Филмът му „Офицер и шпионин“ си тръгна с три статуетки, а голяма част от дамите напуснаха залата в знак на протест. 

Сега Кейт Уинслет споделя своето мнение за двамата режисьори, с които е работила в миналото. Тя даде обширно интервю пред Vanity Fair, в което споделя, че съжалява за проектите си, направени с участието на Уди Алън и Роман Полански. Актрисата играе в „Carnage“ на Полански и „Wheel“на Алън. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by D STAR NEWS (@dstarnews) on Sep 10, 2020 at 10:30pm PDT

„Не мога да повярвам как тези мъже са били държани на пиедестал толкова дълго време във филмовата индустрия. Ужасно е“, казва Уинслет пред изданието. Полански се призна за виновен, че е правил секс с непълнолетна през 1977 година и избяга от САЩ година по-късно. Той се счита за беглец и може да бъде арестуван по всяко време, когато кацне в САЩ. Уди Алън пък се сдоби с обвинения за сексуално насилие от осиновената си дъщеря. 

Признанието на Кейт идва, след като тя коментира мястото си в движението MeToo. През 2018 година актрисата се опита да избяга от критиките, че е работила с Алън, коментирайки, че съжалява за работата си с определени хора в Холивуд, но не назова нито едно име. Сега обаче всичко се променя, а разкритието идва в момент, когато Харви Уайнстийн получи ефективна присъда и ще прекара няколко години в затвора. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on Sep 10, 2020 at 2:00pm PDT

„Трябва да поема отговорност, че съм работила с тях двамата. Не мога да върна времето назад. Опитвам се да успокоя емоциите си, но всички трябва да кажем истината, нали?“. Уинслет добавя, че в момента преценява много добре какви роли да поеме и се опитва да даде добър пример на жените по света. 

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
работа филми Кейт Уинслет изнасилване Уди Алън сексуално посегателство съжаление Роман Полански
0 коментара
fallback