IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Камерън: Аватар 2 е готов на 100%, работя по Аватар 3

30 септември 2020 09 00

Третият филм от поредицата е на 95% завършен

Снимка: БГНЕС

Джеймс Камерън прави невероятен прогрес по продълженията на „Аватар“

След като трябваше да спре продукцията през март заради ограниченията около COVID-19, режисьорът се завърна в Нова Зеландия през юни, за да продължи със снимките. Именно тогава страната обяви, че напълно се е справила с вируса и вдига почти всички мерки, които бяха поставени. 

Въпреки че от Disney обявиха, че продълженията ще се забавят с една година, Камерън сподели ексклузивни детайли с Арнолд Шварценегер по време на разговора им за събитието „Austrian World Summit“. Режисьорът обяви, че втората част на „Аватар“ е напълно готова, а третата е на 95%. Той добави, че доброто овладяване на пандемията от страна на Нова Зеландия е причината неговият проект да е един от първите в Холивуд, който продължава работа. 

„Извадихме късмет, че избрахме това място. Направихме първия си филм тук и се оказа, че Нова Зеландия е на първо или второ място по справяне с пандемията от коронавирус“, казва Камерън. За щастие, той и екипът му са имали възможност да водят почти нормален личен и професионален живот. 

От Disney обявиха, че „Аватар 2“ трябва да излезе на 16 декември 2022 година, а „Аватар 3“ ще се появи на екран на 20 декември 2024 година. Четвъртият и петият филм от поредицата трябва да бъдат пуснати по кината през 2026 и 2028 година. Преди няколко месеца Камерън публикува съобщение, в което обяснява причината за забавянето и обяви, че е спрял продукцията заради пандемията. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avatar (@avatar) on

Според режисьора, екипът се е движел по график, но здравната криза ги е възпрепятствала да свършат всичко, за да могат да пуснат втория филм през 2021 година. „Никой не е по-разочарован от мен. Благодарен съм на вас, нашите фенове, за подкрепата през годините и ви обещавам, че това, което ще видите по кината, си заслужава“, завърши Камерън.

„Аватар“ беше пуснат през 2009 година и се превърна в истински феномен. Работата по филма започва още през 1994 година, когато Камерън пише сценарий от 114 страници. Снимките трябвало да започнат след завършването на „Титаник“ и да приключат през 1999 година, но режисьорът тогава казва, че филмовата техника все още не е наваксала. 

Филмът успява да се превърне в най-доходоносния в историята на киното. Държи този рекорд цели 10 години (2009-2019), когато е задминат от „Отмъстителите:Краят“. Лентата успява да спечели 2,790 млрд. долара и да се сдобие с три награди „Оскар“. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари