IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволнен, но с пари: Джони Деп взима солидна сума от „Фантастични животни“

11 ноември 2020 17 50

Една добра новина за актьора

Снимка: БГНЕС

Джони Деп има малък повод за радост.

Дни след като актьорът беше принуден да напусне поредицата „Фантастични животни“, става ясно, че той все пак ще получи цялата сума, която му е била обещана. Според The Hollywood Reporter, няма клауза в договора, която да го кара да се откаже от парите при морални или други проблеми. Всъщност, той е подписал документ, в който се казва, че ще получи цялата сума, независимо дали филмът ще бъде направен и дори ако актьорът е заменен от колега.

Въпреки че Джони е заснел само една сцена за предстоящата част на „Фантастични животни“, той ще получи цялата си заплата, която достига 8-цифрена сума. Засега нито Warner Bros., нито самият актьор са коментирали ситуацията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Depp fan❤?? (@johnnydepp___fan___) on

На 6 ноември Деп загуби делото за клевета срещу британския таблоид Sun, който го беше описал като „бияч на жени“. Веднага след това той беше освободен от ролята си във „Фантастични животни“, а много от феновете се обявиха в негова защита. Звездата написа прочувствено писмо до последователите си, в което им благодари за подкрепата и верността. Именно в написаното Джони споделя, че от компанията Warner Bros. са го помолили да напусне и той се е съгласил.

„Финално, искам да кажа това. Оставам силен и смятам да докажа, че обвиненията срещу мен са фалшиви. Животът и кариерата ми няма да бъдат определяни от този момент“, допълни той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOLLYWOOD ARENA (@_hollywoodarena_) on

От Warner Bros. също излязоха с официална позиция по случая. Те благодарят на Деп за участието в поредицата, но заявяват, че ролята му в третата част ще бъде поверена на друг. Очаква се филмът да излезе по световните кина през лятото на 2022 година.

Поредицата „Фантастични животни“ проследява историята на Нют Скамандър (Еди Редмейн), Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу) и Гелърт Гриндълуолд (досега изигран от Джони Деп). Събитията се развиват 60 години преди тези във филмите за Хари Потър. Поредицата, която трябва да включва пет филма, се превърна в истински хит. Втората част – „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълоулд“ успя да спечели близо 655 млн. долара по целия свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари