IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заради Брекзит: Британски актьори не могат да играят принц Уилям

31 декември 2020 08 40

В новия филм за кралското семейство, Кристен Стюарт ще бъде принцеса Даяна

Снимка: БГНЕС

Актьорите от Великобритания няма да могат да се пробват за ролята на принц Уилям в новия биографичен филм Spencer. Лентата ще разказва за живота на принцеса Даяна, а в нейната роля ще влезе Кристен Стюарт.

Въпреки че става въпрос за британското кралско семейство, героите във филма ще трябва да бъдат от друга националност. Причината се крие в Брекзит, който влиза в сила от 1 януари 2021 година. След този ден Великобритания окончателно се откъсва от Европейския съюз и ще бъдат наложени нови правила за пътуване, живеене и работене в страната.

Ейми Хубард, която се занимава с кастинга на „Spencer“ обяви, че момчетата, които искат да играят младия принц Уилям, трябва да бъдат между 9 и 12 години и задължително да имат европейски паспорт. Не се приемат хора с британски документи заради новите правила на Брекзит от 1 януари 2021 година.

Новината веднага беше посрещната с критики, като някои потребители попитаха как рестрикциите им пречат да пътуват от Великобритания до Германия, където ще се снима филмът. Хубард обаче заяви, че правилата нямат нищо общо с пътуването или с работната виза. По-скоро става въпрос за това, че актьорите в главните роли трябва да имат същите паспорти като инвеститорите в проекта.

Освен принц Уилям, ролята на принцеса Даяна също ще бъде поверена на актриса, която не е от Великобритания. Кристен Стюарт влиза в обувките на лейди Ди, като това решение обаче беше посрещнато доста добре от фенове и критици.

Засега все още не е ясно точно кога Spencer ще бъде пуснат, но Стюарт сподели, че е изключително благодарна за възможността да разкаже историята на Принцесата на народа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари