IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда с почетната награда „Сесил Демил“

27 януари 2021 14 40

Тя ще получи статуетката на тазгодишната церемония „Златен глобус“

Снимка: БГНЕС

Награда, която всички смятаме, че е напълно заслужена!

Джейн Фонда ще получи почетната статуетка „Сесил Демил“ на тазгодишната церемония „Златен глобус“. Новината беше обявена от Асоциацията на чуждестранната преса. 83-годишната актриса, чиято кариера в телевизията и киното се простира в шест десетилетия, ще бъде почетена на 28 февруари.

„Асоциацията на чуждестранната преса с голяма гордост ще връчи наградата „Сесил Демил“ на Джейн Фонда“, казва президентът Али Сар в официално съобщение. Той допълва, че в продължение на повече от 50 години Джейн е била отдадена на своя активизъм, използвайки платформата си, за да адресира едни от най-големите проблеми на човечеството. „Нейният неоспорим талант ѝ спечели най-високото ниво в кариерата“.

Фонда има седем награди „Златен глобус“ от общо 15 номинации. В биографията ѝ се включват още две награди „Оскар“ за най-добра актриса, награда „Еми“, четири награди „Изборът на публиката“ и още много, много постижения. Едни от най-запомнящите ѝ роли са в 9 to 5, Coming Home, Barefoot in the Park, Monster in Law, The Newsroom, On Golden Pond и Book Club. Феновете на Фонда ще могат да я видят отново на малкия екран в последния сезон на сериала Grace & Frankiе, който се превърна в най-продължителния проект на Netflix.

По време на цялата си кариера звездата използва платформата си, за да говори за сериозни проблеми в обществото, политиката и климата. Тя се застъпва за женските права, правата на емигрантите, достойното заплащане и природата.

Наградата „Сесил Демил“ се дава всяка година на талантлива личност, която е оставила огромен отпечатък върху филмовата индустрия. Тя е на името на един от най-успешните филмови дейци на всички времена. Сред наградените са били Том Ханкс, Опра Уинфри, Джеф Бриджес, Робърт де Ниро, Одри Хепбърн, Харисън Форд, Джоди Фостър, София Лорен, Сидни Поатие, Стивън Спилбърг, Дензъл Уошингтън, Робин Уилямс и много други.

Тазгодишните награди „Златен глобус“ ще бъдат раздадени на 28 февруари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари