IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рупърт Гринт: „Хари Потър“ ме задушаваше

10 март 2021 09 00

Актьорът изигра ролята на Рон Уизли във всичките 8 филма

Снимка: БГНЕС

Много хора израснаха с филмите за Хари Потър. Историята на момчето магьосник и неговите приятели се превърна в любима на поколения, като събираше пред екрана малки и големи. Поредицата от 8 филма, базирана на едноименните романи на Дж. К. Роулинг, превърна три деца в световни звезди.

Даниел Радклиф (Хари Потър), Рупърт Гринт (Рон Уизли) и Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) пораснаха пред погледа на целия свят, започвайки своята кариера едва на 11 години. Тогава тримата за първи път се качват на влака за Хогуортс и започват да учат за света на магията и как да победят Черния лорд.

И докато всяко малко дете искаше да е на мястото на тримата актьори, то преживяването „Хари Потър“ не е било сбъдната мечта за един от тях. Рупърт Гринт, който играе във всичките 8 филма от 2001 до 2011 година, се появи в подкаста на Дакс Шепард и говори откровено за 10-те години, прекарани в магическия свят.

„Имаше моменти, в които се задушавах, защото си беше доста напрегнато преживяване, което се случваше всеки ден в продължение на 10 години“, казва Гринт. Той все пак допълва, че е щастлив от ролята си и от приятелствата, които е завързал покрай поредицата. Благодарен е за екипа, с който е работил и който му е помогнал да порасне, а снимачната площадка е била прекрасно място. „Но понякога чувствах, че просто искам да правя нещо друго. Да видя какво друго има в света“.

Когато започва да играе Рон преди 20 години, само четири книги от поредицата „Хари Потър“ са били публикувани, а Warner Brothers са планували направата на само два филма. Постепенно обаче Гринт и останалата част от екипа разбират, че ще прекарат 10 години заедно, което накарало актьора да приеме ролята като досадна домашна работа.

„Тя никога не свършваше. Всяка година се завръщахме отново. Една и съща снимачна площадка, едни и същи хора. Но пък беше чудесно. Обожавах всичко“.

Гринт признава, че е гледал всичките 8 филма само веднъж, но преди няколко седмици отново си е пуснал първата част на „Хари Потър“. Допълва, че все още не може да се отърси от ролята и затова не иска да се гледа на екран. Все пак той много добре осъзнава какво постижение на изкуството са всичките филми за момчето-магьосник и как те са се отразили на света.

През май Рупърт стана и баща за първи път. Приятелката му Джорджия Грум роди дъщеричка, която носи името Уенздей. „Сега, когато имам дете, започва изцяло нова ера в моя живот“, казва актьорът, като допълва, че най-вероятно някой ден двамата ще гледат „Хари Потър“. Все пак, засега той не бил гледал всичките 8 филма наведнъж.

Преди Гринт призна, че е бил доста критичен към себе си по време на снимките. „Най-голямото ми съжаление е косата ми в четвъртия филм“, казва той. Тогава дължината ѝ е до раменете му, като актьорът обяснява решението си с факта, че всички около него са били с такава коса.

Другото нещо, което му е тежало по време на снимките, е била отговорността, която носи към феновете. Рупърт казва, че е срамежлив човек, но изведнъж е трябвало да се среща с хора и да разговаря с непознати. „Никога не можеш да се отпуснеш, защото си модел за подражание. Ти си важен за всички тези фенове. Това не ме спря да се забавлявам, но винаги съм имал едно наум“.

Детската слава също е било нещо необичайно за Гринт. Той си спомня, че не е могъл да осъзнае с колко пари разполага. „Беше доста странно. Не знаех какво точно да правя с тях“, казва актьорът пред Дакс Шепард. Първата кола, която сам си купува, е камион за сладолед.

Когато е на 16 години и все още живее с родителите си, Гринт си купува алпака и прасе, които държи в задния двор. „Просто правех такива глупави неща. Вече съм малко по-улегнал, предполагам. Не съм правил подобни неща от дълго време“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари