IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарън Стоун: Платих заплатата на Лео ди Каприо, защото студиото отказа

1 април 2021 18 00

Автобиографията на актрисата вече е на книжния пазар

Снимка: БГНЕС

В новата си автобиография Шарън Стоун разкрива подробности за трудния кастинг, през който е преминал целият екип на филма The Quick and the Dead. Актрисата се изявява като копродуцент на проекта, като в същото време влиза и в една от главните роли. Именно затова участва дейно в избирането на мъжкия главен персонаж, което обаче се оказва огромен проблем.

На кастинга са се явили много желаещи, но само един е направил впечатление на Стоун. Това е бил все още неизвестният Леонардо ди Каприо, който тепърва прохождал в Холивуд. Годината е 1995-а, а филмът The Quick and the Dead разказва за Елън, която се мести в малък град в западната част на САЩ и се сприятелява с персонаж, който носи името „Детето“.

В главната мъжка роля влиза именно Ди Каприо, който трябва да благодари на Стоун, че се е застъпила за него. В мемоарите си актрисата признава, че се е борила със зъби и нокти за младото момче и е влязла в сериозен спор с останалата част от екипа. „Това дете, на име Леонардо ди Каприо, беше единственият човек, който се справи с прослушването. Той беше единственият, който успя да се разплаче по команда“, пише Шарън.

Въпреки доброто прослушване, компанията TriStar Pictures не е била много съгласна да наеме неизвестен актьор, който все още няма опит в киното. На Ди Каприо тепърва му предстоят роли в „Титаник“ и „Ромео и Жулиета“. Тогава Стоун е започнала да защитава Лео и да спори с останалите продуценти. И двете страни били непоколебими, докато от TriStar Pictures не поставили ултиматум на актрисата.

„Казаха ми, че ако искам Лео да играе във филма, трябва да му платя от моята заплата. Това и направих“.

Стоун пише, че е водила битка и за наемането на режисьора Сам Райми. Той бил недолюбван от екипа, защото до онзи момент се е занимавал с нискобюджетни филми, които не се приемали много добре от критиците. В крайна сметка, актрисата заявила пред студиото, че Райми ще работи почти безплатно, което му печели работата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

По-късно в книгата си Шарън обяснява подробно за трудностите, които жените режисьори срещат в Холивуд.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари