IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьор от „Фантастични животни“ осъден на 3 години затвор заради сексуално посегателство

17 май 2021 18 00

Кевин Гутри получи неприятни новини

Снимка: БГНЕС

Кевин Гутри, който участва в поредицата „Фантастични животни“, беше осъден на три години затвор заради сексуално посегателство над жена.

33-годишният актьор, който изигра ролята на Абернати в света на магията на Дж. К. Роулинг, чу неприятните новини след четиридневно дело и вече е вписан в регистъра като сексуален насилник. Според BBC News, Гутри отрича всички обвинения и е казал пред журито, че е помогнал на 29-годишна жена, която се чувствала зле. Засега той не е коментирал присъдата си.

Кевин Гутри

Снимка: Getty Images

Съдебните документи посочват, че предполагаемото нападение се е случило през 2017 година в апартамента на друг актьор – Скот Рийд, който не е обвинен. Казва се, че 29-годишната жертва се е почувствала зле по пътя към срещата с двамата мъже в бар в Глазгоу. Според BBC News, Рийд е получил обаждане от таксиджия, който е докарал жената, след което актьорите я пренесли в апартамента на Скот и я сложили на леглото.

Рийд веднага се обадил на спешната линия по телемедицина в Шотландия и оставил Гутри да наблюдава жената, за да се увери, че всичко с нея ще бъде наред. Жертвата казва, че актьорът е започнал да я насилва, но е спрял, след като Скот е влязъл в стаята. „Това, което прави деянието ви още по-ужасно е фактът, че сте го направили, когато е трябвало да се грижите за друг човек. Жертвата ви не се е чувствала добре и е имала нужда от вашата помощ“, казва съдията Том Хюс. Той допълва, че 29-годишната жена смята, че питието ѝ е било подправено с нещо и именно затова се е почувствала зле. „Другият мъж се е опитал да потърси помощ по телефона. Вие сте били оставен сам в стаята с жената, за да се грижите за нея, когато тя не е имала тази способност. И тогава сте извършили това ужасно престъпление“, завършва съдията.

Кевин Гутри

Снимка: БГНЕС

По думите на Хюс, единствената справедлива присъда, е изпращането на Гутри в затвора за период от три години. На журито са били предадени всичките медицински доклади от прегледите на жертвата, както и намерените ДНК-доказателства. „Заседателите трябваше да претеглят вашите думи и тези на жената, като решиха да повярват на нея“, казва той на Гутри.

Засега не е ясно дали актьорът ще обжалва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари