IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Том Фелтън: Готов съм за още един филм за Хари Потър

13 юни 2021 13 30

Актьорът заяви, че дори би играл детето на Драко Малфой

Снимка: БГНЕС

Феновете на сагата „Хари Потър“ много добре знаят името Драко Малфой. Героят, който в началото беше най-мразеният в цялата вселена, бързо започна да израства и да показва истинската си същност. Геният на Дж. К. Роулинг успява да накара фенската си база бързо да премисли омразата си и да се запита дали Драко всъщност не е един скрит добряк.

В ролята на Малфой влиза Том Фелтън, който свършва работата си перфектно. От проницателните му сини очи до почти бялата му руса коса, той кара всеки един от малчуганите да се страхува от него. Верен до гроб на семейните ценности и вярвайки че в света на магьосниците няма място за нечистокръвни, Фелтън прави всичко това, което е нужно за създаването на един злодей.

Постепенно обаче героят му се развива в съвсем друга посока и накрая дори се вижда, че всъщност Малфой е на страната на Хари Потър. В сцена от последния епизод, която не успява да стигне до големия екран, се показва как в най-важния момент Драко се притичва на помощ на най-големия си враг в училище. Той му подава пръчката, с която впоследствие Хари успява да победи Волдермор. И така мнението на милиони фенове по света се променя и почти всеки започва да обича Малфой.

За тези, които искат да видят Том Фелтън отново в отбора на Слидерин, имаме добра новина – той също изразява подобни желания. Пред списание People актьорът, който промотира новия магически магазин на „Хари Потър“ в Ню Йорк, заяви, че е готов да се завърне отново на екран. Той дори сподели, че би изиграл ролята на Луциус (бащата на Драко) или пък тази на Скорпиус (синът на Драко).

„Ако ме питате дали отново бих си боядисал косата, за да изиграя Драко, веднага ви казвам Да. Бих играл Луциус или детето на Драко. Ще приема всяка вариация, за да се завърна в семейството на Малфой“, категоричен е Фелтън. Допълва, че чувства известна собственост върху героя на Драко и не мисли, че би приел друг човек да го играе.

Тази година, на 20 ноември, се навършват 20 години от пускането на първия филм – „Хари Потър и философският камък“. По този повод Том заяви, че е говорил поотделно с колегите си Рупърт Гринт (Рон Уизли), Даниел Радклиф (Хари Потър) и Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър). Актьорът споделя, че всичките те изглеждат по същия начин, но все пак осъзнават, че са минали цели две десетилетия от първата им среща.

„Започнахме да си говорим как филмите са още по-популярни в наши дни. Всички бяхме изненадани от това. Вълнуваме се, но в същото време се почувствахме стари, защото осъзнахме, че са минали цели 20 години от първия филм“, разкрива още Фелтън. Той допълва, че поддържа постоянен контакт с доста от колегите си, включително Матю Луис (Невил Лонгботъм) и близнаците Джеймс и Оливър Фелпс (Фред и Джордж Уизли).

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари