IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хали Бери счупила две ребра заради новия си филм

24 ноември 2021 09 00

Тренировките за Bruised са натоварвали тялото на актрисата до краен предел

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Почитателите на Хали Бери много добре знаят, че тя подхожда към ролите си с изключителна сериозност и отдаденост. Независимо дали трябва да отслабне или да напълнее драстично, да отреже косата си или напълно да я обръсне, актрисата не се притеснява да даде всичко от себе си, за да се доближи максимално до героя, който играе. Понякога обаче тази отдаденост си има цена. А в последния случай на Бери, това са две счупени ребра.

55-годишната носителка на „Оскар“ играе бивш боец по ММА, който се опитва да се върне обратно на ринга в новия си филм Bruised, който скоро ще се появи в Netflix. Освен че играе главната роля, Бери е и продуцент на проекта, а на всичкото отгоре тя толкова много е искала хората да повярват, че наистина е боец по ММА, че започва тренировки с шампионката от UFC Валентина Шевченко.

Това означавало, че Бери е трябвало да научи бразилско джиу-джицу, джудо, муай тай, таекуондо и кикбокс. Всичко това е изисквало тежки силови тренировки и огромни предизвикателства за тялото на актрисата. Тя дори чупи две от ребрата си по време на сцена с Шевченко. Това обаче не е нещо ново за Хали, която чупи три ребра по време на снимките на „Джон Уик 3“ – контузия, която нарича „значка на честта“.

„Чувствам се в най-добрата си форма, когато трябва да работя здраво и да се изправям пред предизвикателства. Да бъда на тази възраст и да докарам тялото си до границата на изтощението, ми напомни, че възрастта е само едно число. Ние можем да контролираме как се чувстваме и аз никога не съм се чувствала по-здрава и по-силна. Този филм ми помогна да го осъзная“, казва Бери пред Women's Health, на чиято корица застава.

Актрисата допълва, че била впечатлена от бойните си умения, които е показала по време на снимките. „Един от най-големите комплименти, които получих по време на целия процес беше, когато снимахме една сцена и съдията, който свири мачовете на Валентина в истинския живот, ми каза, че сякаш е гледал истински бой на Валентина. И в този момент, всичките тези тренировки, цялата тази работа, се отплати“, казва Бери.

В нормалния си живот Хали не прави чак толкова интензивни тренировки, но все пак е доста отдадена на фитнеса. Тя обикновено тренира шест пъти в седмица, фокусирайки се върху силовите и плиометричните упражнения. Освен това Бери обича да се отдава на пилатеса или йогата, когато тялото ѝ има нужда от почивка.

След раждането на вече 13-годишната си дъщеря Нала и 8-годишния син Масео, актрисата се фокусира и върху стягането на корема, правейки обикновени коремни преси или такива, при които виси с главата надолу. „Само нещо толкова интензивно прави промяната при мен. Имам две деца и затова кожата около корема ми е доста отпусната. Затова трябва да напълня тази част с мускули“, категорична е звездата.

Тя разкрива, че именно децата ѝ я мотивират да продължава с ежедневните тренировки. „Тъй като имах деца малко по-късно в живота, искам да бъда до тях. Искам да живея максимално дълго, за да мога да видя и внуците си“.

За да поддържа здравословен начин на живот, Бери следва и нисковъглехидратна диета, пълна с протеини и фастинг. Тя също така често се подлага на акупунктура, което ѝ помага да държи хормоните си в норма. Според нея, фокусирането върху тези неща ѝ помага да бъде в най-добрата си форма. „Винаги трябва да се погрижим за себе си, защото не мога да бъда добра майка за децата си, ако не съм щастлива и не се чувствам добре“, казва Хали.

Цялата тази отдаденост на професията и семейството донесе на Бери наградата „Икона на публиката“. Тя ще ѝ бъде връчена на тазгодишните награди „Изборът на публиката“ на 7 декември. Актрисата ще бъде почетена за своето легендарно наследство в киното и телевизията, включително и заради режисьорския ѝ дебют с филма Bruised.

„През цялата си кариера Хали Бери е съборила множество бариери, режисирала е и е участвала в разнообразни роли, които са оформили пътя за другите в тази индустрия. В допълнение към филмографията ѝ, тя е позната с филантропската си дейност, насочена към жените, децата и уязвимите общности. Тя е икона на нашето време и заради всички тези причини и още много други, ние имаме честта да ѝ връчим наградата за Икона на публиката“, каза Джен Нийл пред E!News.

Хали Бери се появява на холивудската сцена през 90-те години и оттогава е една от най-успешните актриси. Изпълнението ѝ като Летисия Мусгроув в Monster's Ball ѝ печели награда „Оскар“ за най-добра актриса, което я прави първата чернокожа жена с подобна чест. В биографията си Бери има още награди „Еми“, „Златен глобус“, „Гилдията на актьорите“, NAACP и много други.

Новият филм на Хали Бери – Bruised – ще се появи в Netflix на 24 ноември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари