IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път в историята: Кристина Агилера с награда „Икона на музиката“

3 декември 2021 11 00

Тя ще получи приза на тазгодишната церемония „Изборът на публиката“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Време е да свалим шапки пред Кристина Агилера!

Носителката на „Грами“ ще получи първата в историята награда „Икона на музиката“ на тазгодишната церемония „Изборът на публиката“. Новината беше обявена на първи декември, като статуетката ще бъде връчена от Беки Джи. Агилера е почетена заради влиянието си в музикалната индустрия и невероятната си кариера. Тя ще получи наградата си на 7 декември в Санта Моника, Калифорния.

„Има причина, поради която Кристина Агилера е наричана „гласът на нашето поколение“. Тя не само има невероятен глас, но като създател, продуцира музика, която показва истински емоции и влияе на толкова много различни поколения. Кристина е идол и нямаме търпение да отпразнуваме нейния успех и да ѝ връчим първата награда за икона на музиката“, казва Джен Нийл в официално съобщение.

В допълнение към важната награда, Агилера ще се качи на сцената на „Изборът на публиката“ за втори път, за да изпълни нечуван досега микс от най-добрите ѝ песни, кулминиращ с музика от нейния дългоочакван нов албум на испански език. Това ще бъде първият испаноезичен албум, който Кристина издава от две десетилетия насам. Последният беше Mi Reflejo, който излезе през 2000 година.

През 2013 година изпълнителката получава наградата „Гласът на публиката“, като отново се качва на сцената, за да изпълни някои от хитовете си.

Известна със своя мощен глас и хитови песни, Агилера е продала повече от 43 милиона записа по целия свят и е поставила пет сингъла на номер 1 в класацията Billboard Hot 100, което я прави четвъртата изпълнителка, която някога е оглавявала класацията за три последователни десетилетия. Певицата е удостоена с редица впечатляващи награди, включително пет „Грами“, латино „Грами“, „Гласът на публиката“, „Жена на годината“, като получи и звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Списание Rolling Stone също отдаде почит на Агилера, като тя е единственият артист под 30 години, който някога е бил включен в списъка на уважаваното издание за 100-те най-велики певци на всички времена.

Кристина прави своя дебют на голям екран с хитовия филм „Бурлеска“ от 2010 година, където си партнира с Шер и Стенли Тучи. Година по-късно тя вдъхнови феновете като треньор в шоуто The Voice, а през 2018 година стартира разпродадените си концерти в Лас Вегас, наречени The Xperience.

Сцената обаче не е единственото място, където Агилера използва гласа си за добро. През 2009 година тя стана световен говорител на Yum! Brands' World Hunger Relief и оттогава помага за събирането на над 150 милиона долара за Световната програма за храни и други агенции за облекчаване на глада.

Кристина Агилера ще се сдобие с наградата „Икона на музиката“ на 7 декември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари