IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайни от „Хари Потър“: Даниел Радклиф написал любовно писмо на по-възрастна колежка

31 декември 2021 17 40

„Искаше ми се да съм роден 10 години по-рано“, излива душата си той

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Феновете на магическия свят нямат търпение за началото на 2022 година. Още на първия ден от нея те ще получат голям подарък под формата на специален епизод на „Хари Потър“, в който ще се съберат всички актьори в Хогуортс, за да си припомнят славните времена, в които размахваха пръчки и се бореха един срещу друг.

По подобие на събирането на великолепната шесторка от „Приятели“, HBO ще ни предостави среща на всички главни и второстепенни персонажи от „Хари Потър“, появили се на екран в осемте филма. Тук са Даниел Радклиф, Ема Уотсън, Рупърт Гринт, Том Фелтън, Гари Олдман, Хелена Бонъм Картър, близнаците Джеймс и Оливър Фелпс и много други.

Освен че ще ни разходят из снимачната площадка, актьорите ще ни разкажат и малко повече за тайните на снимачния процес, какво се е случвало зад кулисите и кой към кого е имал симпатии. Вече знаем, че Ема Уотсън и Том Фелтън са се харесвали, но сега наяве излиза още една неосъществена връзка, която е малко по-странна.

В кратък клип, който цели да засили любопитството на феновете, Даниел Радклиф разговаря на четири очи с Хелена Бонъм Картър, където ѝ разкрива, че като малък си е падал по нея. Той дори ѝ е написал специална бележка, която е предал по време на снимките. „Скъпа Хелена Бонъм Картър, за мен беше удоволствие да бъда твой колега и държач на твоето кафе“, започва признанието си Радклиф.

Докато двамата актьори се забавляват в началото, то Даниел започва малко да се притеснява когато чете останалата част от бележката. Картър го насърчава да продължи и го уверява, че спокойно може да сподели чувствата си.

„Наистина те обичам. Искаше ми се да съм роден 10 години по-рано, защото тогава можех да имам шанс. Много любов и благодаря, че си толкова готина“, завършва актьорът.

Тъй като Радклиф започва да снима „Хари Потър“, когато е едва на 11 години, той преживява голяма част от първите си моменти именно на снимачната площадка. Освен че излива чувствата си на бележка, първата му любов и първата целувка също се случват докато се изявява като магьосник. „Първата ми целувка е с някого от екипа. Първите ми приятелки са тук. Всичко се върти около тази площадка“, признава той.

Макар актьорът да не споменава имена, изглежда, че голяма част от колегите му са се срещали помежду си по време на снимките на „Хари Потър и огненият бокал“. Според Радклиф, тогава се е появил пик на хормоните и връзките са се случвали една след друга. Думите му са потвърдени от Матю Люис, който казва, че измисленият Хогуортс е бил точно като истинско училище за децата от филма.

„Имаше обекти на желания, хората започнаха да излизат по срещи един с друг, след това се разделяха. Точно като истинско училище. Обстановката беше същата, само че ние изучавахме Защита срещу черната магия“, казва той във видеото.

Даниел признава, че дори е искал съвет по срещите от Ема Уотсън, като двамата са се упражнявали как да отговарят на текстови съобщения, изпратени от хората, които харесват. „Ако тя пишеше на момче или аз на момиче, се питахме какво да правим, когато ни изпратят целувки или нещо подобно“. Беше си жив кошмар“, шегува се актьорът.

Специалният епизод на „Хари Потър“ ще бъде излъчен на 1 януари 2022 година по HBO Max и в платформата HBO GO.

КоментариКоментари