IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Дъглас и Шарън Стоун споделят спомени от „Първичен инстинкт“

2 април 2022 16 30

Филмът навърши 30 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

„Първичен инстинкт“ вече е на 30 години!

Майкъл Дъглас и Шарън Стоун, които играят главните роли в трилъра, отбелязаха важната годишнина със снимки в социалните мрежи. Актрисата благодари на колегата си, сценариста и режисьор Пол Верховен и цялото филмово студио за невероятните спомени, които са създали заедно. От своя страна Дъглас разкри, че приключението му е донесло смесени чувства заради вълнението около снимките и проблемите, които преследват филма след това.

„Първичен инстинкт“ наистина се превръща в обект на спорове още с излизането си през 1992 година, особено заради някои по-пикантни сцени, включително онази, в която Шарън Стоун си кръстосва краката. В мемоарите си The Beauty of Living актрисата твърди, че член на продукцията ѝ е казал да свали бельото си по време на сцената под предлог, че интимната ѝ зона няма да се вижда на екран.

Крайният резултат обаче не е точно такъв. Според Шарън, тя е видяла сцената в зала, пълна с агенти и адвокати, повечето от които не са имали общо с проекта. „Ето така видях интимните си части за първи път на екран. Дълго време ми беше казвано, че нищо не се вижда, че бялото рефлектира на светлината и затова бельото трябва да бъде свалено“, разказва актрисата.

Говорейки пред Variety режисьорът Пол Верховен казва, че той си спомня ситуацията по доста по-различен начин от Стоун. „Това обаче няма нищо общо с прекрасния начин, по който тя се превъплъти в Катрин Трамел. Беше абсолютно феноменална. Все още имам приятни отношения и си пращаме съобщения“, каза той. Допълва, че все пак актрисата много добре е знаела какво ще се случи в сцената с кръстосването на краката и че нейната версия на събитията е абсурдна.

Преди година пък Стоун сподели пред The New Yorker, че създаването на филма е повлияло негативно върху всеки един от екипа.

„Пол Верховен беше приет в болница, защото не спираше да му тече кръв от носа. Имаше огромно напрежение на тази снимачна площадка“, признава звездата. Допълва, че сега е напълно нормално актьорите да показват повече от своите тела, но по онова време това е било нещо ново. „Това беше игрален филм за голямо студио, а ние показвахме голота, секс, хомосексуалност – всички тези неща пречупваха нормите“.

По време на всичко това Стоун е имала стабилна опора в лицето на Майкъл Дъглас. „Благодарна съм му. Той беше много повече от феминист. Той е хуманист. Наистина му пука за всичко, което прави“, казва още актрисата.

Миналия месец звездата даде интервю пред InStyle, в което разказва за незабравимата бяла рокля, която носи по време на провокативната сцена.

„Решихме да изберем изцяло бяло, защото моята героиня имаше много хичкоковско настроение. Дизайнерът на костюми Елън Мирожник проектира роклята така, че да мога да седя като мъж по време на разпит. Тя ми даде възможността да движа ръцете и краката си, за да заема повече място и да упражня контрол над стая, пълна с мъже“, казва Стоун.

„Първичен инстинкт“ успява да се сдобие с две номинации за „Оскар“, но си тръгва без награди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

1-n ( преди 2 години )
отличен контрол на долните крайници, респект
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар