IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Мишел Гелар за напрежението между актьорите в „Бъфи, убийцата на вампири“

4 април 2022 08 30

Актрисата споделя, че светът е настроил хората в екипа един срещу друг

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Оказва се, че не всичко е вървяло безпроблемно по време на снимките на сериала „Бъфи, убийцата на вампири“.

В новата книга Into Every Generation a Slayer is Born: How Buffy Staked our hearts Сара Мишел Гелар коментира слуховете за напрежение между актьорите на снимачната площадка на хитовата драма. Актрисата споделя, че младият екип е работил непрестанно за направата на сериала и това е имало своите позитиви и негативи.

„Всеки имаше проблеми с всеки. Имаше моменти, в които Дейвид Бореанас беше много труден за понасяне. Никога не е бил груб с мен, но съм сигурна, че е имало хора в екипа, с които не се е разбирал. И съм сигурна, че и аз съм била така. Не беше перфектно. Никой не може да се разбира с всеки през цялото време. Това е сигурно. Но това е, защото бяхме млади“, казва Гелар.

Според звездата, ако сериалът се снимаше в наши дни, нещата щяха да са съвсем различни. „Мисля, че за съжаление, снимачната площадка, на която бяхме, и светът отвън ни настройваха едни срещу други. Но сега вече имаме много добра връзка помежду си“, категорична е Сара.

Когато колежката ѝ Амбър Бенсън разкри истината за вражда между актьорите, тя обвини създателя на сериала и продуцент Джос Уедън. „Всичко започва от върха и не говоря за Сара. Говоря за Джос“, категорична бе актрисата. Допълва, че е работила и в други проекти, където продуцентите са правели всичко възможно, за да приобщят целия екип и да покажат на всеки един, че има място за него на снимачната площадка.

„Мисля, че при нас нещата бяха напрегнати, защото имаше моменти, в които чувстваш, че все едно не си важен за останалите. Аз имах такива помисли, когато се питах дали някой все още ме иска в шоуто. Знаех, че мястото на Сара е сигурно, но какво остава за мен?“, споделя още Бенсън. Тя разкрива, че динамиката е оказала много голям натиск върху отношенията ѝ с Гелар и другите актьори.

Амбър Бенсън влиза в четвъртия сезон на „Бъфи, убийцата на вампири“ и бързо разбира, че на снимачната площадка вече има оформени лагери. Тя се опитва да се впише някъде, но постепенно осъзнава, че това няма да е лесна задача. Актрисата признава, че напрежението се е усещало във въздуха, но е било трудно видимо за обикновения човек. „Никой не се караше пред останалите, но можеш да почувстваш, че хората се страхуваха за работата си“, разказва Бенсън.

Според нея, продуцентът Джос Уедън е трябвало да се потруди повече, за да приобщи хората един към друг и да сформира силен екип. Допълва, че именно заради тази негова грешка се е създал дискомфорт на снимачната площадка и това е рефлектирало върху връзката между подчинените му.

Междувременно Джеймс Марстърс (Спайк) казва, че актьорският състав е бил във война, а врагът е бил времето. „Не знам дали всеки си го представя в ума по начина, по който аз го правя, но мога да опиша напрежението така – опитвахме се да изкачим планина, но никога не успявахме да стигнем до върха“, обяснява той. Според него, целият екип е дал всичко от себе си да спечели войната, но без успех.

Марк Блукас (Райли Фин) беше помолен да коментира спекулациите за напрежение със Сара Мишел Гелар. Той е категоричен, че не таи лоши чувства към нея. Разказва, че когато е имало проблеми със сценария или някоя сцена, актрисата просто е искала повече репетиции, но никога не е повишила тон. „Мисля, че тя видя в мен човек, който наистина се стараеше, който никога не закъсняваше, който винаги си знаеше репликите. Мисля, че всички тези неща помогнаха да се балансира фактът, че аз просто не бях все още добър актьор“, разказва още Блукас.

„Бъфи, убийцата на вампири“ се излъчваше в продължение на седем сезона, започвайки през 1997 и приключвайки през 2003 година.

Преди излизането на книгата актьорският състав често говори за обвиненията в неправомерно поведение и тормоз от страна на Уедън. Харизма Карпентър, Мишел Трахтенберг и Амбър Бенсън обвиняват режисьора в злоупотреба с власт. Той призна, че в този етап от живота си не се е държал цивилизовано. По-късно Сара Мишел Гелар излезе с изявление в подкрепа на своите колежки.

Книгата Into Every Generation a Slayer Is Born: How Buffy Staked Our Hearts излезе на 15 март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари