IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кортни Кокс: Не пренебрегвайте грижата за кожата

26 април 2022 08 30

Актрисата говори за кариерата и каква може да бъде Моника в наши дни

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Повечето от нас, в рационалните си моменти, осъзнават, че има разлика между актьора и героя, който той или тя играе. Знаем, че в реалния живот Даниел Дей-Люис не е Ейбрахам Линкълн и че Зендая не е 17-годишна наркоманка. Но понякога е лесно разликата да се забрави, особено ако актьорът играе незаличима роля в един от най-гледаните телевизионни сериали на всички времена.

Изминаха 18 години от последния епизод на „Приятели“ по телевизия NBC, но дори и днес, когато хората отиват в къщата на Кортни Кокс в Лос Анджелис, мнозина се държат така, сякаш влизат в леговището на компулсивната и спретната чистофайница Моника Гелър. Те се колебаят къде да седнат, за да не разместят възглавничките на дивана, които са били внимателно изтупани и подредени преди това.

Кокс признава, че има няколко прилики с Моника, що се отнася до подредбата на дома и чистотата. „Обичам нещата да са добре сложени“, казва тя пред InStyle. Допълва, че често тупа възглавничките си, точно както правеше г-ца Гелър преди гостуването на родителите ѝ. Все пак Кортни не е Моника и постоянно се опитва да напомни този факт на публиката.

В момента актрисата се занимава с множество проекти, напълно различни от „Приятели“. Тя има нов телевизионен сериал, нова част на „Писък“ и нова линия луксозни продукти за дома, носеща името Homecourt. Идеята се ражда по време на изолацията, а Кокс нарича марката „моето пандемично бебе“, което внася нова философия в красотата на почистването. Звездата също така се занимава и с режисура, като застава зад камерата за новия видеоклип на Бранди Карлайл и за телевизионната реклама на Clos du Bois.

Всъщност ролята на Кокс в Shining Vale, комедийният-хорър сериал, който започна да се излъчва през март по Starz, може да е най-трудната ѝ досега. Тя играе депресираната писателка Патриша Фелпс, майка на двама тийнейджъри, която изпитва липса на идеи. След извънбрачна афера с майстор, тя се опитва да спаси брака си, но нещата стават трудни, когато семейството се мести в къща, пълна с духове. Скоро Патриша започва да се пристрастява към лекарствата, да вижда призраци в шкафовете и да се чуди дали шизофренията на майка ѝ не е наследствена.

„Не мисля, че някога съм играла герой, който да е толкова многопластов и да преминава през толкова много неща“, казва Кокс. Сред многото премеждия на Патриша, актрисата признава, че също е преживяла едно от тях, а именно липсата на път в кариерата.

Когато получава предложението за Shining Vale, Кортни има възможността да излезе от дълъг период на безработица. Въпреки че след края на „Приятели“ тя имаше доста проекти, нещата забавят ход през 2017 година. Тогава Кокс участва в пилотен епизод на сериал, който не бива избран за екран. „Това беше удар по егото ми“, казва тя, добавяйки че се е страхувала отново да застане пред камера, особено с герой като Патриша. Все пак актрисата се решава на тази стъпка, защото е искала да пробва нещо ново и да влезе в роля, която досега не е играла.

Що се отнася до режисьорските ѝ приключения, те не са от вчера или днес. Преди това тя застава зад камерата за 10 епизода от сериала си „Агнешко“, прави филма TalhotBlond от 2012 година, както и Just Befor I Go две години по-късно. Благодарение на социалните мрежи, актрисата се свързва с Бранди Карлайл и така двете започват работа по клипа към песента Right on Time.

Междувременно Кокс усърдно изгражда своето собствено уникално творчество в Instagram, публикувайки динамични, наситени с ефекти видеоклипове, на които свири на пианото в хола в компанията на Елтън Джон, Ед Шийран или партньора си Джони Макдейд. Постепенно феновете започват да харесват този вид съдържание и да искат още от него.

Един от хората, които не са големи фенове на видеоклиповете на Кокс, е дъщеря ѝ Коко. 17-годишното момиче се ражда от брака на актрисата с Дейвид Аркет и понякога се появява във видеата на майка си. Тя обаче има смесени чувства относно голямата активност на Кортни в мрежата.

„Коко наистина се смущава от многото неща, които публикувам. Понякога намирам нещо в TikTok и го слагам в профила си, а тя ми казва, че е прекалено. Веднъж танцувах един танц и тя тотално се отчая. Погледна ме с леко отвращение“, казва Кортни през смях.

Като 57-годишна дама, живееща под светлината на прожекторите, Кокс много добре знае колко е важно да се грижиш за кожата. Това, за което съжалява сега, е че не е отделяла голямо внимание на външния си вид през 20-те си години. Не е намирала време за овлажнители или слънцезащитни кремове, но пък е прекарвала доста време под слънцето.

„Просто трябва да запомните да се грижите за тялото си в ранна възраст, защото не може да започнете с този процес, когато сте на 50. Лесно е да използвате няколко продукта, с които да поддържате красотата си“, категорична е актрисата.

Интензивните сесии за лице, при които се използва суха четка за почистване, са основни за Кортни преди душ. Тя използва най-твърдата и най-суха четка, която може да намери. След баня нанася крем за тяло, последван от масло. По този начин тя заключва влагата и оставя кожата си хидратирана.

Що се отнася до шегите с Моника Гелър, Кортни споделя, че има няколко общи черти с героинята си, но не е като нея. Попитана какво би правила в момента, ако „Приятели“ все още продължаваше, актрисата отговаря: „Мисля, че щеше да се конкурира с другите майки във всеки един аспект. Мисля, че все още е готвач и ще кара децата си да ядат само здравословна храна. Тя и Чандлър все още са женени“.

За съжаление на феновете на „Приятели“, тази картинка си остава само в умовете им, тъй като сериалът няма да се появи отново на екран. Според сценаристи и актьори, това е най-доброто решение, тъй като ефектът няма да бъде същият, както през 90-те години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари