IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Новият филм за Мерилин Монро ще обиди всички"

22 май 2022 16 30

Това смята режисьорът му Андрю Доминик

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Андрю Доминик вярва, че сега е много интересно време за излизането на филма му за Мерилин Монро. 

54-годишният режисьор даде интервю пред Vulture относно проекта си "Блондинка", в който участва Ана де Армас като Монро, и как ще се впише в ерата на движенията MeToo и Time's Up. Двете организации набраха огромна популярност през 2017 година след обвиненията към Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, посегателство и изнасилване. 

"Ако беше излязъл преди години, щеше да попадне точно в началото на #MeToo и щеше да се приеме като израз на всички тези неща. Сега обаче се намираме във време, в което хората не са сигурни точно къде са границите", казва режисьорът. Според него, филмът има морал в себе си, но все пак "плува" в доста амбициозни води и няма да бъде по вкуса на всеки зрител. "Това ще е нещо, което ще обиди всеки", категоричен е Доминик. 

Режисьорът призна, че е бил изненадан, когато "Блондинка" е бил забранен за лица под 17 години заради сексуалното си съдържание. Проектът е адаптация на едноименния роман на Джеймс Каръл Оутс от 2000 година. 

"Мислех, че сме успяли да влезем в някакви граници. Но мисля, че, ако събереш няколко мъже и жени в една стая и ги накараш да говорят за сексуално поведение, може би мъжете ще бъдат притеснени от това, което ще кажат жените. Просто е странен момент. Не е като изображение на щастлива сексуалност. Това е изображение на ситуации, които са двусмислени", казва Доминик. 

Той допълни, че винаги би предпочел да види по-нецензурираната версия за историята на Мерилин Монро, защото всички знаят, че животът й е бил на ръба и е имало неща, които не могат да се покажат пред по-младата публика. "Искате ли да видите нешлифованата версия, или искате да видите онази, която е преминала през няколко обработки?"

Доминик обяснява, че "Блондинка" показва ефекта на славата върху живота на Монро. "Идеята е подробно да опише драмата в детството и погрешните идеи, които Мерилин пренася в живота си на възрастен, както и как вижда света през призмата на тези идеи", казва режисьорът. Според него, холивудската икона е била разделена на две личности - една за пред хората и истинското й Аз. 

"На най-просто ниво става дума за нежелано дете, което се превръща в най-желания човек на света и не може да се справи с целия този интерес, който е насочен към него", казва Доминик. 

Миналата година Ана де Армас каза пред Byrdie, че трансформацията в Монро никак не е била лесна и бляскава

"Трябваше да бъда плешива всеки ден заради перуките. Мерилин преминава през няколко нюанса на русото, затова не можех да имам нищо тъмно по себе си. Екипът ме караше да слагам плешива шапка всеки ден, която покриваше цялата ми глава", споделя актрисата. Допълва, че е прекарвала по три часа и половина в гримьорната и първият път, в който се е видяла с перука, е плакала, защото се е изплашила от себе си. "Но в същото време съм много горда", категорична е де Армас. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ShowsNmovies? (@showsnmovie)

Доминик заяяви пред Vulture, че филмът най-вероятно ще бъде пуснат през септември, след като беше отложен през 2020 година заради пандемията. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари