IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спомени от миналото: Как Мерилин Монро е поддържала форма

20 април 2022 10 30

Интересът към актрисата се възроди заради нови филми за живота ѝ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Предстоящият биографичен филм за Мерилин Монро, продукция на Netflix, е идеалното извинение да изследвате миналото на холивудската легенда отвъд нейния хиперсексуализиран публичен имидж. И въпреки че бихте могли да изберете по-конвенционалния подход и да прочетете „Блондинка“ на Джойс Каръл Оутс или да гледате „Някои го предпочитат горещо“, мазохистите сред вас може да желаят да научат за уелнес рутината на Монро.

Малко след като направи своя дебют на големия екран в поредица от незабравими романтични филми, Норма Джийн разкри част от ежедневните си тренировки за септемврийското издание на вече несъществуващото списание Pageant през 1952 година.

Мерилин Монро

Снимка: БГНЕС

„Честно казано, никога не съм смятала собствената си фигура за толкова изключителна, доскоро рядко изобщо мислех за нея“, казва тя. Допълва, че никога не се е интересувала от спортове на открито и няма желание да е любител на тениса, плуването или голфа. Актрисата споделя, че никога не се е занимавала с упражнения, но след дебюта си в Холивуд започва да прави тренировки поне по 10 минути всяка сутрин, използвайки малки тежести. Монро казва, че е разработила свои собствени упражнения за мускулите, защото иска да ги запази здрави.

Първият ѝ ход след измиването на зъбите и лицето е да легне на пода до леглото си и да започне първото си упражнение. „Това е проста рутина за стягане на бюста, която се състои от повдигане на тежести от 2 килограма. Позицията, която заемам е с разперени ръце като орел и вдигам тежестите точно над главата“, казва актрисата. Това упражнение се прави два пъти по 15 вдигания с бавни темпове.

След това, с ръце под ъгъл от 45 градуса спрямо пода, Монро е движила тежестите в кръг, докато се умори. Споделя, че не брои ритмично повторенията, както го правят треньорите. „Не можех да тренирам, ако трябваше да се чувствам ограничена от броя“, казва още актрисата.

Мерилин Монро

Снимка: Getty Images

Когато обаче става въпрос за диетата й, постоянството е най-важно. Според много хора, хранителните навици на Монро са били странни, но тя не смятала така. „Преди да си взема сутрешния душ, затоплям чаша мляко на котлона. Когато стане горещо, разбивам две яйца вътре и пия сместа. Допълвам това с мултивитаминно хапче и се съмнявам, че някой лекар може да препоръча по-подхранваща закуска за едно работно момиче, което винаги бърза“, казва тогава звездата.

Що се отнася до вечерята ѝ, тя всяка вечер е спирала на пазара до хотела си и си е взимала пържола, агнешки котлети или черен дроб, които изпича във фурната в стаята. Обикновено допълвала ястието с четири или пет сурови моркова.

Мерилин Монро

Снимка: Getty Images

Нейният най-важен здравословен съвет? Превръщането на съня в приоритет. „В зависимост от дейността си, спя между пет и десет часа всяка нощ. Спя на изключително широко единично легло и използвам само едно тежко пухено одеяло през лятото или зимата. Никога не съм била в състояние да нося пижами или нощници. Те нарушават съня ми“, категорична е Монро.

С една дума – момичето на Chanel №5.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари