IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хоакин Финикс се подготвя за продължение на „Жокера“

10 юни 2022 10 40

Режисьорът Тод Филипс сподели снимка, с която зарадва феновете

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дали Хоакин Финикс е готов отново да сложи тежкия грим и да се смее неконтролируемо в лицето на зрителя?

Режисьорът Тод Филипс сякаш отговори на този въпрос, споделяйки снимка на актьора в социалните мрежи. От нея се породиха слухове за продължение на филма „Жокера“, който излезе през 2019 година и завладя сърцата на феновете. Тогава Финикс влезе в главната роля и дори спечели „Оскар“ за невероятната си игра. По това време не се говореше за продължение, но очевидно Филипс има съвсем други планове.

Двойният пост, публикуван в Instagram, започва със снимка на червен сценарий, върху който е изписано заглавието „Жокера: Лудост за двама“. Като сценаристи са отбелязани Тод Филипс и Скот Силвър, които работиха и по първия филм. Датата върху червената книга е 18 май 2022 година. Това най-вероятно означава, че сценарият е завършен тогава и остава да бъде харесан от определено студио и да бъде режисиран.

Втората снимка от Филипс обаче предизвика още повече вълнение сред феновете. На нея се вижда Хоакинг Финикс, който чете сценария, докато пуши цигара. Това ни навява на мисълта, че ако все пак има втора част на „Жокера“, именно Финикс ще се превъплъти отново в Артър Флек. Засега обаче очакваме официално потвърждение от самия актьор, както и дали някое студио ще се заеме със създаването на продукцията.

Заглавието „Жокера: Лудост за двама“ е намек за едно и също психично заболяване, споделено от двама души. То също така предполага, че Жокера може да си партнира с друг суперзлодей – вероятно някогашната си приятелка Харли Куин, изиграна последно от Марго Роби.

Първият „Жокера“ успя да счупи множество рекорди в боксофиса, превръщайки се в първия филм, забранен за лица под 17 години, който достига печалба от 1 милиард долара през 2019 година. Той заслужи 12 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър адаптиран сценарий.

В допълнение към наградата на Финикс, композиторката Хилдур Гуднадотир спечели статуетка за най-добра оригинална музика.

На фона на положителните реакции обаче филмът също предизвика и противоречия, като хората бяха загрижени дали насилието в него няма да създаде армия от подражатели на Жокера. Освен това в него беше включена песен от осъдения педофил Гари Глитър, въпреки че по-късно беше съобщено, че той няма да получи хонорар за нея.

„Мисля, че повечето от нас могат да различават доброто от лошото. Но има хора, които не разбират нещата правилно. Те не разбират текстовете на песни или написаното в книга. Не мисля, че създателите на филми трябва да научат зрителите на правилно и грешно. За мен това е очевидно“, казва Финикс относно критиките към филма.

Дали ще има втора част на „Жокера“ и кога ще се появи тя, остава да разберем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари