IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Хъдсън влезе в елитна класация

17 юни 2022 10 50

Звездата се превърна в носител на ЕГОТ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Че Дженифър Хъдсън е жена с множество таланти ни беше ясно от дълго време, но сега тя получи официално признание за всичко, което може да прави на сцената и пред камера.

40-годишната звезда спечели първата си награда „Тони“, след като мюзикълът A Strange Loop получи статуетка за най-добър мюзикъл. Хъдсън е продуцент на продукцията, с което си заслужи да попадне в списъка с победители. Това е последният трофей, от който изпълнителката имаше нужда, за да се превърне в носител на ЕГОТ - „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“.

Дженифър Хъдсън

Снимка: Getty Images

През 2007 година Хъдсън печели първата награда от великолепната четворка. Тогава тя получава „Оскар“ за играта си в „Мечтателки“. Носителка е на две награди „Грами“, взимайки първата през 2009 година за албума си „Дженифър Хъдсън“. Миналата година пък получи награда „Еми“ за късометражната анимация „Баба Яга“, която продуцира и озвучава.

Когато беше попитана какви са ѝ плановете ако се сдобие с ЕГОТ, изпълнителката се пошегува, че ще трябва да си купи още две кучета.

„Взех си куче, когато спечелих Оскара и го кръстих Оскар. Така стана, когато спечелих и „Грами“. Така че, сега ми остава да си купя още две кучета, които да кръстя Еми и Тони“, казва Хъдсън. Допълва, че домашните любимци ѝ носят късмет.

Наградите „Тони“ са представени от Бродуейската лига и Американското театрално крило. Те се считат за най-високото отличие в театъра на САЩ, като са еквивалент на телевизионните „Еми“, музикалните „Грами“ и филмовите Оскари. Четирите награди образуват т. нар. ЕГОТ, което е Големият шлем в шоубизнеса.

В най-наблюдаваната категория – за най-добър мюзикъл – се бориха Girl from the North Country, MJ the Musical, Mr. Saturday Night, Paradise Square, SIX: The Musical и A Strange Loop. Водеща на церемонията беше Ариана ДеБосе, която спечели „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля за играта си в „Уестсайдска история“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари