IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Томпсън срещу Шон Бийн заради интимните сцени в киното

15 август 2022 10 30

Двамата са на различно мнение относно новата длъжност в Холивуд

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Ема Томпсън сподели мнението си относно снимането на интимни сцени, след като колегата ѝ Шон Бийн наскоро разкритикува Холивуд заради създаването на новата длъжност „координатор на интимни сцени“.

Според актьора от „Игра на тронове“, измислянето на предварителна хореография относно секса във филмите, ще бъде пагубно за бизнеса и зрителите. По думите му, най-добрите интимни сцени се случват заради импровизацията на двама души, като трябва да се дава поле за въображение и да се вярва на актьорите за най-добър резултат.

63-годишната Томпсън обаче не е на същото мнение, като сподели, че координаторите на интимни сцени са много важни за продукцията. По думите ѝ, много хора казват, че по този начин ще се чувстват по-защитени и по-комфортно, снимайки интимни сцени в стая пълна с екип и камери. Според нея, това е жизненоважно за добрата работа и създаването на среда, в която всеки да се чувства на място.

Ема Томпсън

Снимка: БГНЕС

„Не, не може просто да оставиш нещата да вървят по свой начин. Има си камера и екип, не си в хотелската си стая. Заобиколен си от няколко човека, които носят със себе си редица неща. Не е комфортна ситуация, категорично“, казва Томпсън. Тя допълни, че не знае кой актьор е критикувал координаторите на интимни сцени, но най-вероятно той се страхува от тях, защото у дома не му дават пълна свобода в леглото.

Шон Бийн заяви преди седмица, че работата с интимните координатори ще забави ритъма на секс сцените и това ще развали спонтанността им. Според него, всичко ще се върти около предварително написания сценарий и хореография, което ще отнеме от импулсивността и заряда на сцената.

Актьорът от „Игра на тронове“ си спечели редица критики от колежки в Холивуд, включително Джамила Джамил, която сподели мнението си в Туитър. „Трябва всичко да е по сценарий. Това е като каскадите. Нашата работа е да го направим да изглежда естествено. Никой не иска неприлично опипване“, пише тя.

Джамила Джамил

Джамила Джамил. Снимка: БГНЕС

Рейчъл Зиглър също се включи в дебата, поздравявайки Тенеси Дивия Джонсън и Клеър Уордън, които са били координатори на интимните ѝ сцени в „Уестсайдска история“. Там актрисата играе Мария, влюбвайки се в Тони на Ансел Елгорт. Филмът се превърна в истински хит, печелейки множество номинации за „Оскар“.

„Координаторите на интимни сцени създават по-спокойна среда за актьорите. Много съм благодарна, че имахме такива хора по време на снимките на „Уестсайдска история“. Те показаха грациозност към прохождащите актьори като мен, както и научиха на нещо ново хората, които са в Холивуд от дълго време“, написа Зиглър в Туитър. По думите ѝ, спонтанните интимни сцени могат да бъдат плашещи и опасни за актьорите.

Рейчъл Зиглър

Рейчъл Зиглър. Снимка: БГНЕС

По време на интервюто си, Шон Бийн си спомни за интимна сцена в „Снежен снаряд“, където си партнира с Лена Хол. Той каза, че зрителите са видели по-малко от това, което е било заснето, а сцената е била доста приятна и дори я е почувствал като сън. „Предполагам, че зависи от актрисата. Тази имаше богато минало, така че беше навита на всичко“, споделя още Бийн.

42-годишната Хол обаче бързо отговори на коментара. Тя написа в Туитър, че въпреки че е работила в кабаре клуб, не е била навита на всичко. Актрисата защити колегата си, като каза, че се е чувствала спокойна по време на интимните сцени.

„Ако се чувствам комфортно с моя партньор и хората в стаята, тогава нямам нужда от координатор по интимните сцени. Но ако има дори и малка част от мен, която чувства неудобство или твърде голяма показност, ще сменя посоката на сцената или ще поискам координатор“, казва още Хол. Допълва, че подобна длъжност е добре дошла за Холивуд.

Лена Хол

Лена Хол. Снимка: Getty Images

Ема Томпсън има опит с координаторите по интимни сцени, тъй като работи с такъв човек за филма си Good Luck to You, Leo Grande. Там тя играе пенсионирана вдовица, която наема младо жиголо в опит да постигне първия си оргазъм.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари