IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оливия Уайлд: Шая Лабъф беше уволнен заради сигурността на Флорънс Пю

26 август 2022 08 40

Скандалният актьор трябваше да играе във филма Don't Worry Darling

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Един режисьор винаги трябва да осигурява безопасна и сигурна среда за своите актьори и Оливия Уайлд знае това много добре.

Първоначално тя самата трябва да изиграе ролята на Алис във филма си Don't Worry Darling – домакиня от предградията, която започва да се съмнява в съпруга си Джак през 50-те години на миналия век. Когато обаче решава, че двойката трябва да е съставена от по-млади актьори, режисьорката се насочва към Флорънс Пю и Хари Стайлс. Изпълнителят по това време е на турне, което налага избирането на Шая Лабъф.

Всичко започва по план, но още в началото Уайлд разбира, че Лабъф трябва да бъде уволнен. Първоначално беше съобщено, че актьорът сам е напуснал проекта заради конфликти в графика си. По-късно обаче стана ясно, че той всъщност е освободен, защото се е държал лошо с екипа и колегите си. Според Variety, начинът му на поведение бил в разрез с разбиранията на Уайлд, която в крайна сметка го уволнила.

„С него не се работи лесно“, каза тогава източник пред Variety. Допълва, че Лабъф се е държал обидно както към Уайлд, така и към останалите членове на екипа и актьорския състав. Според близки до продукцията, Оливия е искала да създаде среда, в която няма напрежение и неразбирателство.

Уволнението на Лабъф обаче може да има общо и с факта, че само три месеца по-рано той беше обвинен от бившата си приятелка FKA Twigs в сексуално насилие и тормоз. В съдебните документи, подадени през 2020 година, се казва, че актьорът се е държал агресивно по време на едногодишната връзка, като често е душил приятелката си. Twigs посочва също, че той ѝ е предал венерическа болест нарочно. Уайлд беше една от многото жени, които изпратиха подкрепа към изпълнителката.

Шая Лабъф

Снимка: Getty Images

Сега се оказва, че режисьорката е имала доста по-големи проблеми с Лабъф, като се потвърждава новината, че се е страхувала за състоянието на останалите членове на екипа, особено за това на Флорънс Пю.

„Знаех, че щях да искам от Флорънс да бъде в доста интимни ситуации, така че моят приоритет беше тя да се чувства добре и сигурно“, казва Уайлд пред Variety. Допълва, че Лабъф е бил човек, който твърде много е харесвал работата си, но държанието му не се вписвало в продукцията. „Вярвам, че създаването на безопасна работна среда е най-добрият начин да извадиш най-доброто от хората. В крайна сметка, отговорността да предпазя екипа е моя. Това е моята работа“, казва още режисьорката.

Въпреки уволнението един от главните актьори още в началото на продукцията, нещата се нареждат повече от добре за Уайлд. Заради пандемията, турнето на Хари Стайлс се отменя, което му дава възможност да играе в Don't Worry Darling. Така той се запознава с Оливия, а малко по-късно двамата започват и романтична връзка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари